Skip to main content

Minder meldingen over volle treinen

thumb Sept2017 IC alkmaar AmsterdamSeptember is traditioneel de drukste maand op het spoor. Deze maand levert Rover ieder jaar honderden klachten op en dat is dit jaar niet anders. Toch blijven de klachten tot nu toe dit jaar achter: voor het eerst is het klachtenaantal in de eerste helft van september onder de 1000-grens gebleven.

De eerste 17 dagen van september kwamen er 710 meldingen binnen via het Meldpunt Volle Treinen. Dat is ruim 40% minder dan vorig jaar, toen er in dezelfde periode nog 1264 klachten binnenkwamen. In 2015 waren dat er zelfs nog 1700. De dalende trend geldt alleen voor de herfstperiode: in de afgelopen maanden was het klachtenaantal min of meer gelijk aan de voorgaande jaren.

Hoewel de reiziger dus nog steeds hinder ondervindt van volle treinen, lijkt er deze herfst tot nu toe minder reden tot klagen. Ook bij NS zijn de klachten afgenomen. Tegenover Treinreiziger.nl geeft NS als mogelijke verklaring dat er tot nu toe minder incidenten zijn geweest op het spoor. Een andere reden is dat de verbouwing rond Utrecht Centraal nu af is. “Vorig jaar konden we rond Utrecht door de verbouwing niet altijd rijden met de treinlengtes die wij wilden”, stelt NS-woordvoerder Erik Kroeze.

De genoemde treinseries in het Meldpunt Volle Treinen zijn uit het hele land afkomstig. Of het klachtenaantal deze herfst relatief laag blijft, moet de tijd uitwijzen. Rover houdt de vinger aan de pols.

Top 10 meest gemelde trajecten:

  1. Intercity Venlo – Eindhoven
  2. Intercity Alkmaar – Zaandam – Amsterdam
  3. Intercity Utrecht – Amsterdam Bijlmer Arena – Schiphol
  4. Sprinter Groningen – Zwolle
  5. Sprinter Geldermalsen – Utrecht Centraal
  6. Intercity Almelo – Hengelo – Enschede
  7. Sprinter Breukelen – Amsterdam Bijlmer Arena
  8. Intercity Den Haag HS – Rotterdam Centraal
  9. Intercity Leiden – Schiphol
  10. Sprinter Uitgeest – Haarlem en Intercity Alphen a/d Rijn – Leiden Centraal