• Home
  • Nieuws afdeling West-Overijssel

Rover-afdeling West-Overijssel

25
oktober
2017

Ledenvergadering West Overijssel

thumb zwollefotoDe ledenvergadering van de afdeling West - Overijssel is op 23 november a.s. in de recreatiezaal van de Zalnéflat, Weteringpark 7, in Zwolle.Thema: het stadsvervoer in Zwolle in de komende jaren. Leden ontvangen een uitnodiging, belangstellenden zijn van harte welkom.

 

18
oktober
2017

Single Check in - Single Check Out bij regionale treinen Overijssel

Vanaf 10 december 2017 behoeven treinreizigers niet meer uit te checken en opnieuw in te checken als zij reizen met Keolis en Arriva. Wie reist van Raalte naar Ommen checkt alleen nog in Raalte en uit in Ommen. In Zwolle is dus het in- en uitchecken (nu nog wel bij NS) niet meer nodig en is inchecken bij Arriva ook niet nodig.

Het betekent dat in Zwolle en in Twente (Almelo, Hengelo, Enschede) één blauwe incheckpaal komt te staan. De nieuwe palen zijn sneller en technisch geschikt voor het gebruik van bankpassen zo meldt de provincie Overijssel in een persbericht van 18 oktober 2017.

18
oktober
2017

Geen opstaptarief meer bij overstap tussen bus en trein in Overijssel

Treinreizigers en busreizigers in Overijssel betalen vanaf 10 december 2017 geen opstaptarief als zij overstappen van bus op regionale trein, regionale trein op bus, of van regionale trein op regionale trein. Dit scheelt busreizigers die op en neer reizen, bijvoorbeeld naar school, werk of winkel al gauw € 1,80 per retourrit.  Als je reist met reductie is retourrit € 1,20 per dag.

 

18
oktober
2017

Laatste trein naar Kampen vervalt op vrijdag / zaterdag

In de nieuwe dienstregelng Keolis (Syntus) vervalt op vrijdag en zaterdag de laatste trein naar Kampen. Die vertrekt momenteel om 1.02 uit Zwolle. Rover - West - Overijssel en het Rocov Overijssel eisen van de vervoerder en de provincie Overijssel dat deze trein alsnog rond 1.00 's nachts rijdt.

06
oktober
2017

Zwolle Centraal of Zwolle?

Ed Anker, wethouder Spoorzone, wil dat het station Zwolle omgedoopt wordt in Zwolle Centraal en is hierover in overleg met NS. Hij wil Zwolle op de kaart van Nederland zetten. Rover West-Overijssel ziet in dit voorstel geen meerwaarde. Het is maar een naam. Verbazingwekkend dat een gemeente die GEEN bus meer in het centrum wil, en GEEN instaphalte aan de noordzijde van het station, WEL een Centraal Station - wil.  

27
juni
2017

Voordelen en nadelen Tarievenhuis Oost, afschaffen sterabonnementen, hogere tarieven

Vanaf 1 juli 2017 biedt het THO voordelige reismogelijkheden binnen Regio Oost voor bepaalde categorieën reizigers, zoals toeristen (dagkaart) gezinnen (meermanskaart), mensen die veel in de daluren reizen (Dal  Voordeel Oost, Dal Vrij Oost, Weekend Vrij Oost) en forenzen of scholieren (Altijd Voordeel Oost, Altijd Vrij IJsselmond en Altijd Vrij Midden Overijssel).

Bij de invoering van het THO gaan de kilometer tarieven omhoog. Voor IJsselmond is dat van 14,3 naar 16,1 ct. per km, voor Midden Overijssel van 14,3 naar 15,5 ct. en voor de Vechtdallijnen (Zwolle-Emmen en Hardenberg-Almelo) van 16,9 ct. naar 17,1 ct. De reizigers voor wie de THO-reisproducten niet interessant zijn gaan dus meer betalen. Daarbij gaat het dan vooral om reizigers die niet frequent van het OV gebruik maken. 

27
juni
2017

Nieuwe tarieven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Tarievenhuis Oost

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland werken samen bij het openbaar vervoer. Dat heeft ertoe geleid dat vanaf 1 juli 2017 het Tarievenhuis Oost (THO) van start gaat. Het THO bevat een aantal nieuwe abonnementen voor alleen de bus en voor de combinatie van bus & trein. Sommige abonnementen zijn op de daluren gericht en andere op het weekeinde. 

12
april
2017

Buurtbus Vilsteren onnodig

regiotaxi hardenberg 1 8 2017

Vanaf 3 april 2017 rijdt er een buurtbus 568 Syntus tussen Dalfsen station en Ommen station via Vilsteren en het gehucht Dalmsholte. De vraag is of hier sprake is van een hobby van vooral mannen die graag met een busje rijden of van een noodzakelijke vervoersverbinding. Rover vindt deze buurtbus niet nodig en overbodig. In Overijssel zijn de buurtbussen in Overijssels Blauw

29
maart
2017

Jaarverslag 2016 West Overijssel

NS station Zwolle

Het jaarverslag 2016 is verschenen. In dit verslag staan de belangrijkste activiteiten van ons  bestuur. De resultaten zijn vermeld en ook is kort ingegaan op de komende ontwikkelingen. Een apart onderwerp is de samenwerking in de regio Oost met Gelderland, Twente en Flevoland op het terrein van de tarieven. Een tarievenhuis. Verder is het de bedoeling dat in de loop van het jaar 2017 de Rocov's Twente en Overijssel gaan fuseren. Of dit ook gaat gebeuren met de Roverafdelingen Twente en West-Overijssel is onderwerp van bespreking. Hopenlijk weten we meer eind 2017! 

12
februari
2017

Advies over Almelo - Hardenberg

Samen met de vereniging Alma heeft Rover West - Overijssel een ongevraagd advies aan de Provincie Overijssel gegeven. In de afgelopen maanden was de uitvoering van de dienstregeling beneden de maat en vastgestelde normen. Steeds was er sprake van uitgevallen dieseltreinen (Lint) en het niet doorrijden naar Hardenberg....

11
december
2016

Uitvoering treindienst Almelo - Hardenberg kan beter!

In de afgelopen maanden oktober en november 2016 was het droevig gesteld met de uitvoering van de dienstregeling Hardenberg - Almelo v.v. Regelmatig viel één van de twee treinstellen (Linten) uit. Daarnaast zijn er ook nog af en toe problemen met de seinen.

11
december
2016

Zuidkant treinstation Zwolle

thumb WP 20161209 13 23 29 ProHet station Zwolle heeft ook een zuidkant. Deze kant van het station wordt vooral gebruikt door de studenten aan de Hogeschool Windeshein en andere scholen, zoals het Greijdanus. Aan deze kant van het station komt ook het busstation te liggen. Vanaf 2019 is dit in gebruik

11
december
2016

Nieuwe schuilgelegenheid in Zwolle

schuilhutIn november 2016 is voor het perron van spoor 15-16 - waar de trein naar Emmen/van Emmen aankomt/vertrekt een schuilgelegenheid geplaatst. Dit is boven de banken die er deze zomer zijn neergezet. Voor de reizigers is dit bij regen of sneeuwval niet echt een oplossing. Om bij de trein naar Emmen te komen moet je nog steeds door de regen lopen.

07
september
2016

Doorrijden naar Hardenberg


DSCN0758
Vanaf 29 augustus 2016 rijden de treinen vanuit Almelo door in Mariënberg naar het station Hardenberg. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de gemeente Hardenberg in vervulling gegaan.  Deze gemeente wil graag een snelle verbinding met Twente (overigens ook naar Zwolle en Emmen) De gemeente Hardenberg ligt in een uithoek van Overijssel en hoort niet bij Twente, Salland of Drenthe.

29
juni
2016

Station Dalfsen wint de derde prijs!

SDC12767

In de ledenenquete van Rover heeft het station Dalfsen de derde prijs gewonnen in de categorie kleine stations. Het station beschikt over een gezellige restauratie waar je voor je drankje terecht kunt. Ook kun je er goed eten. De tafeltjes zijn voorzien van een bloemetje.

Gerrit Heutink van het bestuur van Rover - West Overijssel reikt de oorkonde uit aan Annemarie Eilert van het Oude Station in Dalfsen (29 juni 2016)  www.hetoudestation.nl

 

[12  >>