Skip to main content

(Afstudeer)stage internationaal openbaar vervoer

Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage? Vind je openbaar vervoer belangrijk en vind je het leuk om je communicatieskills in te zetten? Dan is deze stage iets voor jou.

Over de stage 

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld? Kom stagelopen bij Rover! Internationaal reizen is een hot topic waar de laatste tijd veel over te doen is. Toch blijkt in de praktijk nog lastig om goede en betrouwbare informatie vinden hierover. Om deze redenen wil Rover de informatievoorziening op haar website uitbreiden en optimaliseren. Ook dient er onderzoek gedaan te worden naar de invulling van een nieuwe Rover App. Voor de realisatie hiervan zijn wij op zoek naar studenten die hun (afstudeer)stage willen doen. Ben jij een communicatiewonder of een onderzoeker in spe en wil je jezelf vastbijten in onderstaande taken? 

Over Rover 

Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig. Ons ideaalbeeld is een samenleving met comfortabel, betaalbaar, betrouwbaar en hoogfrequent openbaar vervoer waarmee mensen sneller en voordeliger op het werk zijn dan wanneer zij met de auto in de file staan. Zo houden wij onze samenleving in beweging en sparen we het milieu.

De vereniging heeft rond 4000 leden en veel vrijwilligers die zich in een afdeling, contactgroep of expertisegroep inzetten om de belangen van de reiziger op lokaal niveau, of volgens een bepaald thema, te behartigen. De activiteiten worden ondersteund vanuit het landelijk bureau in Amersfoort, waar 8 mensen werken. Wij werken deels vanuit huis.

Wat ga je precies doen?  

Er is op verschillende manieren invulling te geven aan de stage. We horen ook graag jouw ideeën. Zelf denken we aan een onderzoeksstage. 

 • Onderzoeken maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van internationaal reizen
 • Blootleggen knelpunten internationaal reizen
 • Verkennen en onderzoeken samenwerkingsverbanden tussen Rover en andere partijen
 • Onderzoeken waar kansen liggen op het gebied van internationaal reizen zakelijke markt

Wij zoeken iemand die:  

 • Affiniteit heeft met openbaar vervoer en belangenbehartiging 
 • Een relevante opleiding doet je houdt je bijvoorbeeld bezig met openbaar vervoer, kwalitatief onderzoek of communicatie  
 • Je hebt een analytisch vermogen 
 • Gevoel voor internationale context  

Wat mag je van Rover verwachten?  

 • Een stage tussen de 3 en de 5 maanden 
 • De ruimte om een deel van het onderzoek/project zelf in te vullen 
 • Stagevergoeding
 • Reiskostenvergoeding 
 • Werkplek in Amersfoort en de mogelijkheid om thuis te werken

De stage start idealiter in februari maar eerder of later is in overleg mogelijk. Het aantal uren kan ook in overleg bepaald worden.   
Ben jij geïnteresseerd in een stage rondom het onderwerp Internationaal Openbaar Vervoer? Stuur dan onder vermelding van: “Stage internationaal openbaar vervoer” een motivatie en CV naar Naomi Geelen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen iemand te vinden voor het eerste half jaar van 2024. Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, halen we deze vacature offline.

Internationaal