Skip to main content

Gedeelde mobiliteit en OV: vrienden of vijanden? Luister de podcast!

Deelauto’s, huurfietsen, scooters “to go”.. in de grote stad wordt het steeds normaler om transportmiddelen te delen. Is deze vorm van mobiliteit nu eigenlijk concurrent van het openbaar vervoer of een welkome aanvulling? Studenten van het Smart Public Transport Lab van de TU Delft deden onderzoek naar dit onderwerp in wat door Rover werd beoordeeld als beste paper vanuit reizigersperspectief. Beluister nu de Engelstalige podcast.

Studenten aan de technische universiteit (TU) Delft hebben onderzoek gedaan naar diverse aspecten van het openbaar vervoer in grote steden. Begin van deze zomer bogen Rover-voorzitter Saskia Kluit en directeur Freek Bos zich over de verschillende papers. Het onderzoek ‘Sharing mobility: competing or completing public transport in cities?’ werd beoordeeld als beste paper vanuit reizigersperspectief. Presentator Geert Kloppenburg bespreekt het onderzoek met de auteurs in een podcast, die op 1 september om 10:00 uur live gaat.

De TU Delft kent een lange geschiedenis in het onderzoeken van uitdagingen op het gebied van personen- en vrachtvervoer. De TU heeft al generaties studenten opgeleid tot transportexpert. In de podcast heeft Geert Kloppenburg een boeiend gesprek met de studenten Monica van Luven en Stravo Xanthopolous. Zij hebben onder begeleiding van dr. Ir. Niels van Oort, docent van het Smart Public Transport Lab, een paper met verrassende en interessante,  nieuwe invalshoeken en inzichten en mooie praktijkvoorbeelden geschreven.

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Luister naar de podcast (Engelstalig) via deze link

Overig, Deelmobiliteit