Skip to main content

"Laat nachtreizigers Delft niet in de kou staan!"

Rover vraagt NS alsnog een oplossing te bieden aan reizigers die komende nacht van en naar Delft wilden reizen. De nachttreinen rijden niet, maar NS zet geen vervangende bussen in en biedt ook geen compensatie voor alternatief vervoer. Tegelijk worden er juist veel reizigers verwacht deze nacht.

Rover is verrast door de mededeling van NS dat er vanavond geen nachtnetbussen rijden van/naar Delft en het feit dat dit relatief laat is aangekondigd. Er wordt gesproken over logistieke beperkingen maar er wordt niet verteld wat die beperkingen zijn. Rover heeft NS om opheldering gevraagd.

Vanavond is de finale van de Conference League en wordt er op vele pleinen in Rotterdam en in De Kuip naar de wedstrijd gekeken. Rover verwacht daarom vanavond laat veel treinreizigers op station Rotterdam Centraal. Rover wil daarom van NS weten of er maatregelen worden genomen deze reizigers te vervoeren zoals inzet van extra treinen of langere treinen.

Vanwege onderhoud aan het spoor rijden er standaard geen nachttreinen van en naar Delft in de nachten van woensdag op donderdag. Rover vraagt zich af waarom er gezien de huidige situatie geen uitzondering wordt gemaakt door in overleg met ProRail te bepalen éénmalig van het onderhoudsrooster af te wijken.

Als Delft echt niet per bus of trein kan worden bereikt deze nacht, zou NS volgens Rover alternatief vervoer moeten bieden. Anders zou compensatie van kosten van eigen vervoer het minste zijn dat NS kan doen. Rover roept NS dan ook op tot actie.

Update: NS heeft laten weten met ProRail overlegd te hebben over uitstel van het onderhoudsrooster. Hierdoor is een extra trein naar Delft ingelegd met vertrek om 00:56 uur uit Rotterdam, die ook alle tussengelegen stations zal aandoen. Naast de standaarddienstregeling worden waar mogelijk ook aanvullend stadiontreinen ingezet. Ook zullen diverse treinen rijden in langere composities en extra stops maken. Daarnaast heeft NS ook een aantal extra zogenaamde ‘veegtreinen’ achter de hand. Op het punt van compensatie van kosten eigen vervoer heeft NS nog geen antwoord gegeven. 

Werkzaamheden, Overig