Skip to main content
Foto: Tom Heuijermans

Actie voor beter openbaar vervoer voor uitgaanspubliek

Er zijn onvoldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer thuis te komen na een voorstelling, concert of horecabezoek. Dit stelt Reizigersvereniging Rover. Samen met vertegenwoordigers van de cultuur- en horecasector is de reizigersvereniging een petitie gestart.

 Veel uitgaansgelegenheden zijn in de late uren niet meer bereikbaar met het openbaar vervoer. Waar wel openbaar vervoer rijdt, is dit vaak onaantrekkelijk of onbekend. Rover ziet daarom dat reizigers voor een avondje uit naar het theater en concert te vaak zijn aangewezen op de auto. Met de actie ‘Met het OV kom je thuis’ wil Rover hier verbetering in aanbrengen.

Samen met verschillende partijen in de cultuur- en horecasector zal Rover na de zomer een bidbook en petitie aanbieden aan de lokale overheden en vervoersbedrijven. In het bidbook staan diverse voorstellen om het OV voor uitgaanspubliek te verbeteren, bijvoorbeeld met meer nachtbussen en voordelige tickets.

De petitie is te tekenen via www.rover.nl/thuiskomen

‘Met het OV kom je thuis’ is een actie van Reizigersvereniging Rover i.s.m. Koninklijke Horeca Nederland, theaterkoepel VSCD, theater Orpheus in Apeldoorn, theater de Maagd in Bergen op Zoom, poppodium Willemeen in Arnhem, poppodium Effenaar in Eindhoven en poppodium Muziekgieterij in Maastricht

Overig