Skip to main content

Rover in actie tegen kaalslag openbaar vervoer

Flyeren RotterdamRover roept reizigers op in actie te komen tegen de dreigende bezuinigingen in het openbaar vervoer. De reizigersvereniging is een petitie en stickeractie gestart via www.rover.nl/redmijnlijn.

Door coronaschulden en oplopende kosten dreigt er volgend jaar in het hele land te worden flink te worden gesneden in het openbaar vervoer. Van de stad tot aan het platteland staan er buslijnen, trams en metrolijnen op de tocht. Dit komt bovenop de verschraling en prijsstijgingen waar de OV-reiziger dit jaar al mee te maken kreeg. Voor Rover is de maat vol.

“We horen veel mooie praatjes over maatregelen voor het klimaat maar intussen krijgt het duurzame vervoer klap na klap te verduren”, observeert Rover-directeur Freek Bos, “intussen dreigen er steeds meer reizigers noodgedwongen voor de auto te moeten kiezen”. Rover is eind juni de actie 'Red mijn lijn' gestart met een flyeractie in Rotterdam, waar tramlijn 8 op de nominatie staat om te verdwijnen.

Rover roept reizigers op een petitie te tekenen tegen de kaalslag in het OV. Deze zal worden aangeboden aan alle overheden die verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer in hun regio. Om de petitie bij reizigers onder de aandacht te brengen, start Rover een stickeractie. Reizigers die daar aan mee willen helpen kunnen gratis actiestickers bij Rover bestellen.

Actie, Overig