Skip to main content
Arriva-bus Brabant

Arriva in Amerikaanse handen

Deutsche Bahn heeft Arriva verkocht aan het Amerikaanse I Squared Capital. Het is nog niet duidelijk wat dit voor de reiziger betekent. Rover ziet vooralsnog geen aanleiding tot zorgen.

Arriva-eigenaar Deutsche Bahn verkoopt de volledige Arriva Group aan de Amerikaanse investeringsfirma I Squared Capital. Een opvallende ontwikkeling, want in het openbaar vervoer valt doorgaans geen groot geld te verdienen. Wanneer de Amerikaanse firma daar verandering in weet te brengen, zou dat goed nieuws kunnen zijn voor de reiziger. "Om geld te kunnen verdienen in het openbaar vervoer zijn vooral veel reizigers nodig", stelt Rover-directeur Freek Bos. "Dat betekent dat dit bedrijf vol aan de bak moet om een goed product neer te zetten dat zichzelf verkoopt. Hopelijk betekent dat meer en beter openbaar vervoer". 

Diverse politici hebben hun zorgen uitgesproken over de intrede van een Amerikaanse investeerder op de Nederlandse OV-markt. Rover wijst erop dat de provincies uiteindelijk de touwtjes in handen hebben als eigenaar van de diverse regionale OV-contracten met Arriva. Rover rekent erop dat de provincies waakzaam zijn en het reizigersbelang in het oog houden.

Overig