Skip to main content

Vroege intercity Rotterdam – Dordrecht keert terug

Treinreizigers kunnen later dit jaar weer in de vroege ochtend van Rotterdam naar Dordrecht reizen. NS geeft gehoor aan het advies van Rover en de andere consumentenorganisaties om de eerste intercity op werkdagen te laten terugkeren.

Sinds december 2023 is de Intercity die op werkdagen om 06:21 van Rotterdam naar Dordrecht reed, geschrapt. Rover krijgt hierover veel klachten. Het was de eerste rechtstreekse verbinding vanaf Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak naar Roosendaal en verder. Reizigers moeten nu vroeger vertrekken en meerdere keren overstappen. De reistijd is daarmee ook langer geworden.

Bovendien was de Intercity bij bepaalde reizigers populair omdat het de enige rit was die voor 06:30 uur vertrok. Dit betekent dat reizigers met een abonnement zoals Dal Voordeel of Dal Vrij met korting of geheel gratis met deze trein konden reizen, waartegen voor de eerstvolgende trein na 06:30 het spitstarief is vereist.

NS heeft toegezegd de vroege intercity te laten terugkeren wanneer dit mogelijk is. Naar verwachting is dat uiterlijk in juni.
In juni wordt er tevens een verbetering aangebracht in de overstap op Alphen aan den Rijn om vertragingen te voorkomen, ook hiermee komt NS tegemoet aan een advies van Rover.

 

Dienstregeling