Skip to main content

Handboek OV

Het nieuwe Handboek OV: Openbaar vervoer van vakmensen voor reizigers

Het openbaar vervoer is een dynamische sector waarin de afgelopen jaren veel veranderd is. Daarom vond Rover het hoog tijd voor een nieuw en verbeterd naslagwerk voor iedereen die werkzaam is in de ov-sector. Dit nieuwe Handboek OV vervangt het Handboek Reizigersinvloed uit 2017 en is een geschikt naslagwerk voor iedereen die als professional, student of vrijwilliger werkt aan beter openbaar vervoer en wil begrijpen wat daarbij komt kijken. Het is bedoeld voor beginners én gevorderden.

Alle bouwstenen voor (hoog)waardig OV komen in kort bestek voorbij in dit complete naslagwerk: reizigerswensen, wetten, beleid, markten, voertuigen, infrastructuur, dienstregelingen, reisinformatie, bekostiging en tarieven, maar ook maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, toegankelijkheid en veiligheid. Handboek OV gaat bovendien in op zin en onzin van nieuwe ontwikkelingen als Bus Rapid Transit, hubs, MaaS, publiek vervoer en vervoerarmoede

Het boek is geschreven door auteur Marc Maartens met bijdragen van experts uit de sector. Maartens heeft als onafhankelijk adviseur/publicist, als docent en als voormalig redacteur van onder meer OV-magazine ruime ervaring op het vlak van verkeers- en vervoerbeleid. 

Benieuwd naar de inhoud? Bekijk hier alvast de inhoudsopgave

Foutje gezien, of mist er iets? Mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen op een later moment deze input op deze webpagina publiceren zodat iedereen de meest actuele informatie kan inzien. 

Verkoopprijs

Het handboek is te koop voor €24,95, de verzendkosten bedragen €4.20.

Nu het Handboek bestellen

Met dit formulier bestelt u het Handboek OV. Deze wordt zsm per post verzonden. Meerdere exemplaren bestellen of vragen? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 033-4220450

Persoonlijke gegevens

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input