Skip to main content

Trainingen

Trainingen

Rover zet zich in voor de stem van de reiziger binnen het openbaar vervoer. Een belangrijk middel hiervoor zijn de Rocovs en andere reizigersoverleggen. Rover organiseert ieder jaar trainingen voor Rocov-leden en andere geïnteresseerden in het OV-vakgebied om kennis over het openbaar vervoer te vergroten en adviesvaardigheden te verbeteren.

Rover ontwikkelt de trainingen samen met verschillende experts in hun vakgebied. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu ondersteunt deze ontwikkeling met een aanmoedigingssubsidie.

De spil van ons opleidingsprogramma is de basistraining, een introductiecursus voor diegenen die nog maar kort in een Rocov zitten of hun kennis daarvan willen opfrissen. Aspecten waar de basistraining kort op in gaat worden verder uitgewerkt in verschillende modules.

De inhoudelijke modules zijn meer gericht op het eigen maken van vervoerskundige onderwerpen zoals dienstregelingen, tarieven, monitoring etc. Daarnaast hebben we trainingen ontwikkeld die meer ingaan op het werk van Rocovs zoals lobbyen, efficiënt vergaderen en omgaan met pers en media. In de trainingen wordt naast theorie ook veel aandacht besteed aan de praktijk.

Trainingen op maat: InCompany

Heeft u een specifiek thema of onderwerp waarover u een training wilt krijgen? Rover biedt de mogelijkheid om een training op maat te maken voor uw Rocov. We ontwerpen dan samen met u een programma dat aansluit op uw wensen en vragen. Deze trainingen kunnen online worden gegeven, op een door u uitgekozen locatie in de buurt of in Amersfoort. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Overzicht overige trainingen

Deze trainingen worden dit jaar niet gepland gegeven. Indien u interesse heeft in een van deze onderwerpen kijken we graag naar de mogelijkheden om een training op maat aan te bieden. Bij voldoende interesse kan er worden besloten een training toch tussentijds in te plannen. Vraag vooral naar de opties.

Meer informatie en aanmelden

  • Marloes Hofstede

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 033-4220450

  • Amersfoort