Skip to main content

Rover in de regio

Rover is een vereniging van reizigers, voor reizigers. Reizigers in de regio vormen de verschillende afdelingen van Rover. Zij zetten zich in voor goed openbaar vervoer in hun regio en zijn aangesloten bij verschillende regionale advies- en overlegorganen. Op deze pagina maak je kennis met de verschillende afdelingen van Rover. Het werkgebied van de afdelingen is in verschillende kleuren aangegeven. Klik op het plusje om meer te lezen over een afdeling.

Wil je jezelf ook inzetten voor beter openbaar vervoer in jouw regio? Denk er dan eens aan om vrijwilliger te worden bij Rover.

Amersfoort

Rover-Amersfoort zet zich in voor het OV in de brede regio van Amersfoort, inclusief het gebied rond Harderwijk en Putten.

Amsterdam

De afdeling Rover regio Amsterdam bestaat uit de gemeenten die deel uitmaken van de Vervoerregio Amsterdam. Dit zijn Amsterdam met randgemeenten, de Zaanstreek, Waterland en het Amstelland-Meerlanden gebied.

Brabant

Rover-Brabant zet zich in voor beter openbaar vervoer in Brabant en neemt deel aan het  Reizigersoverleg Brabant.

Delft

De afdeling komt op voor de belangen van de reizigers in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en in een gedeelte van de gemeente Westland.

Den Haag

Tot de afdeling Den Haag behoren de plaatsen Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. In het Westland de woonplaatsen: 's-Gravenzande, Monster, Ter Heijde, Poeldijk, Honselersdijk, Kwintsheul en Wateringen.

Drechtsteden

De Rover-afdeling Drechtsteden is actief in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Gorinchem en het gebied ten zuiden van de Lek tussen die steden.

Drenthe

Rover-Drenthe houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg OV Consumentenplatform Drenthe.

Flevoland

Rover-Flevoland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg ROCOV Flevoland.

Fryslân

Rover-Friesland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg Rocov Fryslân.

Gelderland

Rover-Gelderland behartigt de belangen van OV-reizigers in de grootste provincie van Nederland. 

Rover 't Gooi

De Rover-afdeling ’t Gooi is actief in die regio en in de Vechtstreek. Het is een relatief klein gebied midden in het land, omsloten door Amsterdam, Utrecht, Baarn en Almere.

Gouda en Midden-Holland

Rover-afdeling Gouda en Midden-Holland behartigt de belangen van OV-reizigers in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en  Zuidplas.

Groningen

Rover-Groningen houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg OV Consumentenplatform Groningen.

Haarlem e.o.

Rover-Haarlem komt op voor openbaar vervoer reizigers in Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Haarlemmerliede, Heemskerk, Heemstede, Overveen, Santpoort, Spaarndam, Spaarnwoude, Uitgeest, Velsen, IJmuiden, Zandvoort en Wijk aan Zee.

HWGO

De afdeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee is actief op deze Zuid-Hollandse eilanden, die geen deel uitmaken van de Rotterdamse metropoolregio.

Holland Rijnland

Deze afdeling omvat Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, en Zoeterwoude.

Limburg

Rover-Limburg behartigt de belangen van OV-reizigers in de hele provincie Limburg. De afdeling neemt deel aan het Reizigers Overleg Limburg.

Noord-Holland-Noord

Het gebied van afdeling Noord-Holland Noord omvat het OV in de kop van Noord-Holland, incl. stadsdiensten Alkmaar, Hoorn en Den Helder en het vervoer op Texel.

Rotterdam

Rover-afdeling Regio Rotterdam omvat Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan de IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan de IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Twente

Binnen provincie Overijssel heeft Twente een eigen concessiegebied en eigen Roverafdeling.  De afdeling neemt deel aan het officiële reizigersoverleg Rocov-Overijssel.

Utrecht

Rover-Utrecht houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de hele provincie Utrecht, met uitzondering van regio Amersfoort. De afdeling neemt deel aan het officiële reizigersoverleg ROCOV Utrecht.

West-Overijssel

De afdeling West-Overijssel behartigt de belangen van reizigers in de omgeving van Zwolle, Deventer en de kop van Overijssel, met de IJssel als grens. Twente heeft een eigen afdeling waarmee wordt samengewerkt.

Zeeland

Rover-Zeeland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de hele provincie Zeeland, onder meer via inspraak in het Overlegplatform OV (OPOV) Zeeland.

Zoetermeer

Rover Zoetermeer behartigd de belangen van de lokale reizigers in Zoetermeer en omgeving. De afdeling neemt deel aan het overlegplatform van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag: het METROCOV.