Skip to main content

Jessica van Zelst-den Hartog

Beroep: (inval)leerkracht basisonderwijs en schrijfster van het boek ‘Verdwenen in de schemering’.

OV gebruik: “Ik reis regelmatig met de trein, vooral naar Utrecht. Vanuit mijn woonplaats Woerden is het een ideale manier om in het hart van de stad te komen. In het verleden heb ik als student ook vaak gebruikgemaakt van het OV. Toen reisde ik vanuit Sprang-Capelle met de bus naar Den Bosch en vervolgens met de trein naar Ede, met als tussenstop Utrecht Centraal. Op vrijdag ging de reis weer terug.”

Beste OV-ervaring: “De heenreis van ons gezin met de trein naar Berlijn was een topervaring! Ook de ritjes naar Utrecht zijn meestal prima.”

Slechtste OV-ervaring: “Slecht wil ik het niet noemen, maar het was wel vervelend. Op de terugreis vanuit Berlijn had onze eerste trein vertraging. Daardoor misten we de aansluiting in Viersen. Toen moesten we een uur wachten op een kaal en tochtig perron. Eenmaal in Nederland aangekomen was er een storing tussen Den Bosch en Utrecht. Daardoor konden we niet via Utrecht naar huis, maar moesten we via Rotterdam reizen. Dat was wel een lange rit.”

Wat kan beter: “Vooral in de ochtendspits zijn de treinen soms zo vol dat er niemand meer bij kan en reizigers een trein later moeten nemen. Misschien is dat te ondervangen door in de spits meer treinen te laten rijden.”

Rover moet: “Zeker zo doorgaan met ‘De Reiziger’ centraal stellen, en het schrijven van mooie en inhoudelijk interessante artikelen!”