Skip to main content

Rover-afdeling West-Overijssel

17
januari
2020

Rover West-Overijssel blikt terug op 2019

Overijssel treinIn dit eindejaarsbericht geeft Rover West-Overijssel een update van ontwikkelingen in 2019 en een doorkijkje naar de verwachtingen voor 2020.
Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

11
september
2019

Herfte en spoorplan Noord-Nederland

thumb thumb zwolleMet een dive-under bij Herfte, een gehucht net boven Zwolle, wordt de bereikbaarheid van Oost- en Noord-Nederland verbeterd. Treinen van en naar Meppel en Emmen hoeven niet meer op elkaar te wachten, met tijdwinst op beide trajecten. Zwolle is de flessenhals waar al het treinverkeer naar Noord-Nederland doorheen moet en is na Utrecht aan de beurt voor grootscheepse infrastructurele ingrepen. Met het aanleggen van twee nieuwe sporen tussen Zwolle en Herfte en een vrije kruising ondergronds, kunnen de treinen naar Leeuwarden en Groningen en die van de Vechtdallijn tegelijkertijd vanuit Zwolle vertrekken.

12
maart
2019

Openingstijden wachtruimte station Hardenberg

thumb HardenbergDe wachtruimte in het station Hardenberg is gerenoveerd. Helaas zijn de openingstijden van de wachtruimte beperkt, tot onvrede van Rover.

17
februari
2019

Nieuwe kaartautomaten langs de regionale lijnen in Overijssel

thumb SDC14029Vanaf 16 februari 2019 verdwijnen de gele kaartautomaten van NS langs de de treinverbindingen Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Enschede-Gronau, Almelo-Hardenberg en Zwolle-Emmen.De kaartautomaten op de regionale stations langs de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen krijgen een update.Op de foto de nieuwe automaat in Ommen. 

01
januari
2019

Station Stadshagen Zwolle alsnog open!

thumb zwolle stadshagen 2Rover West – Overijssel is blij dat de treinen tussen Kampen en Zwolle alsnog gaan stoppen in Stadshagen. Hiervoor zijn nog wel de nodige infrastructurele maatregelen nodig. ProRail zal dit werk laten verrichten.

Rover pleit wel voor een strakke planning van deze werkzaamheden om onaangename verrassingen te voorkomen.  De nieuwe dienstregeling, die uiterlijk december 2019 ingaat, zal mogelijk ook gevolgen hebben voor ...

11
oktober
2018

16 tot en met maandag18 februari 2019 is Ommen niet per trein bereikbaar

SDC13996Wegens werkzaamheden bij het station Ommen is op tussen15 en 19 februari Ommen niet bereikbaar per trein. De werkzaamheden vorderen. De treinen rijden inmiddels onder de nieuwe portalen. De oude portalen zijn verwijderd. De keerwanden van het perron zijn geplaatst en het zand tussen de keerwanden is op tegelhoogte gestort. Door het mooie weer liggen de werkzaamheden goed op schema.

23
augustus
2018

Tips voor de (argeloze) reizigers in Overijssel (Tip 2)

Overstap missen of halen.

Bij lange treinen die in Zwolle aankomen is het handig om van te voren te bedenken waar de trein in Zwolle stopt.

16
juli
2018

Werkzaamheden Zwolle klaar. Eerste IC Keolis in Zwolle

thumb SDC13868De werkzaamheden in Zwolle (van 30 juni tot en met 15 juli 2018) zijn afgelopen. Het stroomlijnen van het emplacement is voorlopig af. De treinen naar het oosten, Deventer, Raalte, Enschede kunnen zonder te wachten op elkaar vertrekken en binnenkomen. Dit geldt ook voor de treinen naar het Noorden die voorlopig (tot begin 2021) nog het spoor delen met de treinen uit/naar Ommen/Emmen. De snelheid op het emplacement neemt toe, vanaf 40 km per uur naar 60 km per uur. De komende weken is dit zeker te merken!

29
juni
2018

Afkoelingsperiode van 6 maanden

Het blijven staken in het bus- en treinvervoer levert niets op. De verhoudingen tussen de vakbonden en de werkgevers verharden.

Om die reden stelt Rover – West Overijssel een afkoelingsperiode van 6 maanden voor. In die periode kunnen de beide partijen verder overleggen over de werktijden en de werkdruk. Zo’n periode is nodig om te komen tot concrete resultaten. Dit leidt dan uiteindelijk tot een herstel van vertrouwen tussen de chauffeurs en hun werkgevers.

Wat betreft het salaris. Hier ligt niet het grootste probleem. Probeer hierover snel tot overeenstemming te komen zodat de beloofde salarisverbetering(en) kunnen worden uitbetaald.

25
juni
2018

Geen treinverkeer naar/van Zwolle tussen 30 juni tot en met 15 juli!

In de zomer, tussen van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli werkt ProRail in de omgeving van station Zwolle aan het spoor. In deze 'zestiendaagse' werkt ProRail aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen aan de oostzijde (richting Meppel en Emmen) sneller in Zwolle te kunnen laten aankomen en vertrekken. Het gaat om de vernieuwing en vermindering van wissels. Treinen voor de diverse richtingen krijgen elk hun eigen spoor zodat zij elkaar minder hinderen. Hierdoor kan er sneller worden gelezen. Op station Zwolle bouwt ProRail in de zomer van 2018 ook een nieuw perron waar treinen naar en van Enschede kunnen aankomen en vertrekken. ProRail vernieuwt ook de treinbeveiliging rond station Zwolle

Gevolgen voor de reizigers...

08
juni
2018

Tips voor de (argeloze) reizigers in Overijssel (Tip 1!

Voor de reizigers in het OV gaat regelmatig iets mis. Niet uitgecheckt of de overstap gemist of....iets anders. In deze rubriek schenken we hieraan aandacht.

Tip 1. uitcheck gemist?

06
juni
2018

Geen spoorstation in Bergentheim!

Op basis van de huidige gegevens is het ondenkbaar dat in Bergentheim een spoorwegstation wordt geopend. De kosten van een nieuw station (tussen 7 en 15 miljoen) wegen niet op tegen het aantal nieuwe reizigers (nog geen 150 per dag). Verder verwachten wij niet dat de provincie Overijssel of de gemeente Hardenberg deze kosten gaan betalen. In het collegeprogramma van Hardenberg staat alleen dat ...

30
april
2018

Een dag staken is meer dan genoeg!! Toilet is in de regionale trein!

De regionale treinen van Keolis en Arriva in Overijssel hebben toiletten aan boord voor de reizigers (alleen niet de treinen tussen Hardenberg en Almelo). Die toiletten zijn ook te gebruiken voor het personeel van deze treinen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat zij meestaken.

Bovendien zijn er bij de eindpunten ook eigen wacht- en toiletvoorzieningen voor het treinpersoneel, bijv. in Mariënberg, Emmen, Enschede, Zwolle, Almelo.

Ook het buspersoneel beschikt steeds meer over eigen toiletvoorzieningen op de knooppunten, bijvoorbeeld in Hardenberg. 

Het is overigens onbegrijpelijk dat het personeel - na een afgesloten CAO - gaat staken over zaken die thuis horen in het werkoverleg met de werkgever. De reizigers behoeven hiervan niet de dupe te worden. Een dag staken is meer dan genoeg!

 

09
februari
2018

Station Stadshagen is af maar nog niet open

Station Stadshagen is op 10 december 2017 niet in gebruik genomen. De treinen tussen Kampen en Zwolle rijden dit station voorbij. Op het laatste moment bij het proefrijden bleek dat de treinen tussen Zwolle en Kampen geen 140 km konden rijden. De ondergrond is op delen te slap. Met 100 km kan Keolis wel rijden. station stadshagen 30 01 2018

09
februari
2018

Blauwnet rijdt vanaf 10 december 2017

De blauwe treinen van Blauwnet rijden op het regionale treinnet van de provincie Overijssel. Dit net verbindt Emmen met Zwolle, Enschede met Zwolle, Kampen met Zwolle. Blauwnet rijdt ook tussen Almelo en Hardenberg. De vervoerders zijn Arriva en Keolis.

Op de stations die Blauwnet aandoet, stan blauwe paaltjes.Reis je met deze treinen en stap je onderweg over op blauwnettreinen dan behoef je bij de overstap niet meer uit en in te checken.  Dit geldt niet voor een overstap met andere vervoerders, m.n. de NS die nog niet zover is.

 

[12 3  >>