Skip to main content
Oude Ponlijn

Excursie: wandel mee over de oude Ponlijn

Een mooie groene wandeling met hier en daar wat ‘railtrash’: dat kunnen we verwachten van onze wandeling over het tracé van de oude Ponlijn op zaterdag 24 augustus. Wandel je ook mee?

Ponlijn wandeling 002De Ponlijn is genoemd naar auto-importeur Pon, gevestigd in Leusden en belangrijkste gebruiker van het nabijgelegen goederenspoor. Ooit lag hier echter een spoorlijn voor reizigers tussen Amersfoort en Kesteren. De lijn overleefde de Tweede Wereldoorlog niet, nadat de spoorbrug bij Rhenen werd verwoest. Het enige wat nog rest is een stuk spoor voor goederenvervoer, wat herinneringen aan het spoor en een groen gebied waar de natuur het weer voor het zeggen heeft.

Op zaterdag 24 augustus wandelen we van Leusden naar Scherpenzeel, in totaal zo’n 9 kilometer, over een deel van het tracé. Belangstellenden zijn welkom om mee te wandelen. Let op: er zijn maar 30 plekken dus wacht niet te lang met aanmelden!

Praktische informatie
Datum: zaterdag 24 augustus, in de ochtend (tijdstip wordt nog bekendgemaakt)
Locatie: je wordt ontvangen op het Rover-kantoor in Amersfoort, waar koffie/thee en iets lekkers klaarstaat om de dag te beginnen. Daarna reizen we met de bus naar het startpunt van de wandeling. We eindigen bij een lunchgelegenheid in Scherpenzeel waar we een hapje kunnen eten (deelname niet verplicht).
Kosten: deelname is gratis, eventuele lunch is op eigen kosten.

Aanmelden

Wandel je ook mee? Meld je hieronder direct aan!

Persoonlijke gegevens

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Vereniging