Skip to main content

De Reiziger nummer 4 van 2016 is verschenen

De Reiziger 4 2016Ons blad De Reiziger nummer 4 (juli) van 2016 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Treinen zonder drempels? Nog even geduld aub
In 2030 moet het spoor helemaal toegankelijk zijn voor mensen die niet goed kunnen zien, horen of lopen. Staatssecretaris Dijksma publiceerde onlangs een update. In hoeverre kan de reiziger inmiddels zelfstandig op reis, en wat moet er nog allemaal gebeuren?

Tips voor binnenlandse trips
De zomer staat weer voor de deur. Reden om er eens een dagje op uit te trekken. De Reiziger heeft drie pagina’s met ideeën voor tripjes op een rij gezet. Voor meer informatie of om alvast in de stemming te komen kunt u de genoemde websites bekijken.

Het stadsvervoer in de kleine(re) steden
De stadsdienst in Meppel zou verdwijnen, maar werd uiteindelijk samengevoegd met het zogenoemde Wmo-vervoer (vervoer voor mensen met een beperkte mobiliteit). De vraag blijft: heeft het stadsvervoer in de kleine en middelgrote steden nog toekomst, of is het ten dode opgeschreven?

Een kijkje in de nieuwe FLIRT
Vanaf dienstregeling 2017 mogen we de eerste FLIRT-sprinters op het spoor verwachten. Rover nam alvast een kijkje in de werkplaats in Maastricht.

Het meest gastvrije station
We vroegen alle Roverleden met een emailadres wat een station tot een gastvrij station maakt en welke stations hier een positief voorbeeld van zijn.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.