Skip to main content

De Reiziger nummer 5 van 2016 verschijnt deze week

De Reiziger 2016-05Ons blad De Reiziger nummer 5 (september) van 2016 verschijnt vanaf eind deze week bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Jong en mobiel, maar hoe en waarom?
Dé jongere bestaat niet, ook niet als het over reisgedrag gaat. Dat blijkt uit een nieuwe studie naar jongeren en mobiliteit. Die onderscheidt vijf typen, van onafhankelijke idealisten tot statusgerichte levensgenieters. Hoe zijn die te verleiden tot een keuze voor het OV?

OV-ontwikkelingen in Utrecht
Steeds meer bussen in Leidsche Rijn, een nieuwe tram naar De Uithof, een traag op gang komend Randstad spoor en een nieuw railknooppunt Vaartsche Rijn. Ze zorgen ervoor dat het openbaar vervoer in en rond Utrecht razendsnel verandert. Een kort overzicht.

Een kijkje bij ProRail Incidentenbestrijding
Een defecte trein, een aanrij ding met een persoon... de treinreiziger ziet deze termen dagelijks voorbij komen en is er in de praktijk vrijwel niet meer van onder de indruk. Heel anders is dit voor betrokken, zoals de medewerkers van ProRail Incidentenbestrijding waar we een kijkje mochten nemen.

Wifi in de trein: dat kan sneller!
Wifi in de trein is belangrijk, zeker voor jongeren. Helaas zijn er regelmatig klachten over. Daarom besloot Rover Jong onderzoek te doen naar de ervaringen van jongeren. Een meerderheid van hen gebruikt de treinwifi vaak; het belangrijkste verbeterpunt is de snelheid. Arriva kwam als beste aanbieder uit de bus.

Op Verkenning: in ’t land van A.C.W. Staring
Van het Voormalig Station van Almen lopen we dit keer naar het nog volledig functionele station Vorden. Door een landschap van riviertjes, beken, bruggen, molens, modderpaden, en jawel: ook spoorlijnen. Gelukkig is de tijd van de wateroorlogen voorbij …

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.