Skip to main content

Rover kwaad over gesloten Moerdijkbrug

thumb MoerdijkbrugDe Moerdijkbrug is een probleemgeval aan het worden, waar ProRail geen greep op krijgt. Zo schrijft Rover aan het Ministerie van IenM, ProRail en de Tweede Kamer. Rover eist een plan van verbetering.

Het is niet bepaald de eerste keer dit jaar dat het treinverkeer over de Moerdijkbrug is gestremd. Op 13, 14 en 15 april was er geen treinverkeer over de brug door herstelwerk na geconstateerde haarscheurtjes in de rails. Op 4 juli was er minder treinverkeer over de brug door een defecte spoorstaaf. Op 18 juli was er sterk verminderd treinverkeer wegens een spoorstaafbreuk. Hetzelfde euvel legt nu het treinverkeer plat op 12 en 13 september. Daarnaast zijn er dit jaar meerdere ongeplande herstelwerkzaamheden en seinstoringen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe geweest.

“Het lijkt er sterk op dat de situatie met de spoorstaven op de Moerdijkbrug ook na de driedaagse reparatie van april nog niet onder controle is en dat we blijven doormodderen van incident naar incident”, schrijft Rover-voorzitter Arriën Kruyt. De reizigersvereniging vindt het onaanvaardbaar dat de Moerdijkbrug vandaag voor reizigerstreinen is gesloten.

Het huidige onderhoud had ook in de nacht uitgevoerd kunnen worden, maar dit was niet mogelijk omdat de goederentreinen niet om konden rijden wegens werkzaamheden op andere routes. “Dit wijst op een onaanvaardbaar gebrek aan planning en flexibiliteit bij ProRail ten koste van de reizigers”, stelt Kruyt. Rover heeft er bij herhaling op gewezen dat er veel te veel buitendienststellingen zijn, waar de reiziger de dupe van wordt.