Skip to main content

De Reiziger nummer 6 van 2016 verschijnt deze week

DR 2016 06Ons blad De Reiziger nummer 6 (november) van 2016 verschijnt vanaf eind deze week bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Werkzaamheden en nog eens werkzaamheden
Wie er in het weekend of een schoolvakantie op uit trekt, loopt er gegarandeerd tegenaan: het spoor ligt deels plat wegens geplande werkzaamheden. En nu wil men voortaan ook op werkdagen aan het spoor gaan werken. Rover laat het er niet bij zitten!

Het station: Zwolle
Na jaren van verbouwingen is station Zwolle zo goed als af. Tijd dus om de balans op te maken. Plussen zijn de brede tunnel en perrons, het vermaak en de vele winkels. Aan de minkant: benauwende poortjes, te weinig informatieschermen en weinig toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Welk OV willen we in 2025?
Er gaat veel veranderen in het openbaar vervoer. Het volgende kabinet moet zich buigen over de inrichting van het spoor; bezuinigingen slaan een gat in het OV-aanbod in dunbevolkte gebieden. Rover probeert de toekomst te sturen door met een eigen OV-visie te komen.

Op Verkenning: nat en droog rond de Rul
De Strabrechtse heide is overbekend, mede door de gelijknamige NS-wandeling die al bestaat sinds begin jaren ‘80. Tussen het beginpunt station Heeze en de heide kun je ook anders lopen dan NS doet, namelijk via de natte graslanden langs de Rul. Maar droge heide komen we ook volop tegen.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.