Skip to main content

Symposium ‘De reiziger eist samenwerking in het OV’

Afd Rotterdam 3Vrijdag 28 oktober organiseert de METROCOV , consumentenadviesorganisatie over het OV in Metropool Regio Den Haag Rotterdam, bij de RET in Rotterdam een symposium onder de titel ‘‘De reiziger eist samenwerking in het OV’. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Tijdens het symposium geven kopstukken uit de OV-wereld acte de préséance in diverse fora en gaan met elkaar in gesprek over samenwerking binnen het OV. Er komen diverse voorbeelden aan bod van zowel slechte als goede samenwerking, van beide zal een “winnaar” worden gekozen.

Deelname aan het symposium is gratis, graag per email aanmelden vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder het dagprogramma.

Symposium ‘De reiziger eist samenwerking in het OV’
Vrijdag 28 oktober 10:00 – 16:00 uur
RET Hoofdkantoor, Laan op Zuid 2 in Rotterdam
Meer informatie of aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Programma:  

09.30 tot 10.00 uur Ontvangst bij de receptie van de RET
10.00 uur Openingswoord door Metrocov-voorzitter Jan van Heest
10.10 uur Dagvoorzitter Marc Maartens geeft zijn voorbeelden van goede samenwerking in het OV
10.30 uur Twee genomineerden, Ingrid de Bruijn (MRDH/SRA) en Hans Schmal (ROCOV Gelderland) leggen uit waarom hun voorbeeld van goede samenwerking in het OV zou moeten winnen
11.00 uur Pauze
11.20 uur Marc Maartens geeft zijn voorbeelden van slechte samenwerking in het OV
11.40 uur De twee andere genomineerden, Maarten Batenburg (gemeente Westland) en Annemarie den Toom (OV Loket) leggen uit waarom hun voorbeeld van slechte samenwerking in het OV zou moeten winnen
Daarna leveren alle deelnemers hun stembriefje in bij de jury.
12.10 uur Lunch
13.00 uur

Eerste forumgesprek onder leiding van de dagvoorzitter Marc Maartens.

Aan dit gesprek nemen deel Pedro Peters, directeur RET, Marjan Rintel, directeur NS Reizigers en Eric van Eijndhoven, directeur commercie Connexxion. Zij gaan in gesprek met elkaar en de zaal over hun visie hoe zij samenwerking zien in het OV.

14.00 uur Pauze
14.20 uur

Tweede forumgesprek onder leiding van de dagvoorzitter  Marc Maartens.

Aan dit gesprek nemen deel Betty de Boer, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, Joost Weekers, hoofd OV van de provincie Zuid Holland en Arriën Kruyt, voorzitter van de reizigersvereniging Rover. Zij gaan in gesprek met elkaar en de zaak over hoe zij samenwerking zien in het OV.

15.30 uur Afsluiting met uitreiking van de prijzen en een afsluitend woord door de dagvoorzitter Marc Maartens
Daarna een borrel aangeboden door de RET, uw gastheer voor dit symposium.