Skip to main content

Afscheid van de City Night Line

CNL4Vrijdagavond om 20:28 uur vertrok de allerlaatste slaaptrein naar Basel en München vanaf station Amsterdam Centraal. Rover was erbij om afscheid van de City Night Line te nemen, maar niet zonder enige vorm van protest.

De Deutsche Bahn stopt met de City Night Line omdat er in nieuw materieel geïnvesteerd moet worden. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB neemt de slaaptrein deels over, maar voortaan zal deze niet meer vertrekken uit Amsterdam maar uit Düsseldorf. Vrijdagagavond kwam de laatste City Night Line onder luid getoeter het station in Amsterdam binnenrijden om door veel spoorliefhebbers, reizigers en belangstellenden uitgezwaaid te worden.

Nederlandse en Duitse reizigersverenigingen Rover en PRO BAHN vinden de nachttrein een goed alternatief voor de auto of het vliegtuig (ook vanwege de mogelijkheid om fietsen mee te nemen) en betreuren het zeer dat deze optie tussen Nederland en Duitsland straks niet meer wordt geboden. De reizigersclubs roepen de spoorvervoerders dan ook op om de trein snel nieuw leven in te blazen.

Op de afscheidsavond van de City Night Line overhandigde Rover-voorzitter Arriën Kruyt bloemen aan de personeelsleden. Daarnaast deelden Rover-leden pamfletten op het station uit met de oproep om nachtreizigers in de nabije toekomst weer van een treinverbinding te voorzien.

CNL2

 

CNL3

 

CNL1