Skip to main content

Rover verwacht geen terugkeer Hoogzomerdienstregeling Breng

Afd NijmegenRover-Gelderland verwacht dat de Hoogzomerdienstregeling van Breng in 2017 niet zal terugkeren. Tijdens een provinciale vergadering liet gedeputeerde Conny Bieze weten dat de reguliere zomerdienstregeling blijft, maar de verder uitgedunde Hoogzomerdienstregeling na actie van Rover en de SP van de baan is.

Breng besloot de zomerdienstregeling van 24 juli tot 4 september nog verder uit te dunnen naar een ‘Hoogzomerdienstregeling’, waardoor veel buslijnen in frequentie gehalveerd werden of zelfs helemaal werden opgeheven. In een zwartboek concludeerde Rover dat de Hoogzomerdienstregeling te weinig doordacht was en er is veel te rigoureus werd geschrapt in de dienstregeling. Ook de SP heeft deze zomer actie gevoerd tegen de uitgedunde dienstregeling.

Tijdens de commissievergadering Bereikbaarheid, Openbaar Vervoer en Cultuur van Gelderland werd op initiatief van SP gedebatteerd over de Hoogzomerdienstregeling. Veel partijen bleken na de acties van Rover en de SP kritisch over de uitgedunde dienstregeling. Ook werd geconcludeerd dat reizigersorganisaties serieus moeten worden genomen en dat daarom deze klachten niet genegeerd mogen worden.

Gedeputeerde Conny Biezen liet hierop weten dat provincie Gelderland geen toestemming aan Breng geeft om nog eens een Hoogzomerdienstregeling te rijden. Rover houdt de gedeputeerde graag aan haar woord en is opgelucht dat Arnhemse en Nijmeegse busreizigers hiermee volgend jaar mogen rekenen op een beter zomeraanbod.