Skip to main content

De Reiziger nummer 1 van 2017 is verschenen

DR 2017 janOns blad De Reiziger nummer 1 (januari) van 2017 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Verbeteren, knippen, doorstromen en een beetje krimp
De spoordienstregeling 2017 kent veel wijzigingen en meerdere gezichten. De verbeteringen zijn talrijk. Maar er zijn ook duidelijke verslechteringen. En niet te vergeten: er rijdt nu een regionale vervoerder op het hoofdrailnet!

De toekomst van het spoor
Blijft het huidige hoofdrailnet na 2024 bestaan of zal het spoor worden aanbesteed? Moet de HSL Zuid bij het hoofdrailnet blijven horen? En wat als NS en ProRail weer onder één paraplu komen? Een onderzoek naar vier toekomst scenario’s voor marktwerking moet dat uitwijzen. Rover heeft zo haar voorkeuren.

‘Lekker zitten is heel belangrijk’
Het zitcomfort van de diverse stoelen in de trein verschilt nogal. Waarom is dat? En hoe bepaal je nu wat een goede stoel is? Onlangs mocht een aantal reizigers enkele mogelijke stoelen voor een nieuw treintype uitproberen. De resultaten tellen mee in de uiteindelijke keuze van NS.

Op Verkenning: Rotterdam waterstad
Van metrostation Kralingse Zoom wandelen we naar Delfshaven, met water als leidraad: beginnend bij de geliefde Noorderplas, langs voormalige drinkwatervoorzieningen, de Maas en natuurlijk de Kralingse Plas. Om te eindigen bij een tramhalte bij de voormalige zeehaven van Delft – waar het ook prachtig wandelen is!

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.