Skip to main content

Rover vraagt NS om opheldering over overslaan station Den Helder

Den Helder 1Rover vraagt NS om opheldering over het bij vertraging inkorten van treinen richting Den Helder tot station Anna Paulowna. Rover wil dat NS zorgt voor een langere keertijd van de treinen in Den Helder, zodat vertragingen beter kunnen worden opgevangen.

Sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling worden reizigers geteisterd door vertragingen. Een nare bijsturingsmaatregel van NS zorgt dat veel treinen op station Den Helder helemaal niet aankomen maar voortijdig omkeren om de vertraging in te halen. In vier dagen tijd telt Rover al 10 treinen die eindbestemming Den Helder niet haalden.

“Wie heeft hiertoe besloten? Is dit organisatie-onderdeel zich vanuit Utrecht bewust van wat het betekent om in Anna Paulowna, een station zonder voorzieningen, uit de trein gezet te worden om NS moverende redenen? En wat de regelmatig uitvallende treinen voor de reizigers uit Den Helder betekenen?” vraagt Rover zich af.

“Het is natuurlijk erg zuinig om een trein die het hele land doorkruist aan het eindpunt 8 minuten keertijd te geven en geen reservetrein klaar te hebben staan”, schrijft Rover aan NS. “Maar voor een dienstverlenend bedrijf is dit verkeerde zuinigheid”. Rover wil een langere keertijd in Den Helder zodat reizigers op dit station niet in de kou blijven staan. NS heeft inmiddels een oplossing beloofd.