Skip to main content

Incheckpaaltjes Zutphen worden aangepast

Zutphen paaltjesHet meest gefotografeerde onderdeel van station Zutphen is binnenkort niet meer: na aanhoudende klachten van reizigers en het ROCOV Gelderland wordt het verwarrende overstappunt met de drie OV-chippalen eindelijk onder handen genomen.

Al vorig jaar trok het ROCOV Gelderland aan de bel omdat de wirwar van paaltjes op station Zutphen voor extra verwarring zorgde toen Syntus besloot te gaan voor de kleur rood; de huisstijlkleur van Arriva. Het snel overstappen tussen Arriva, NS en Syntus vereist al de nodige aandacht, dat de paaltjes van Arriva en Syntus daarbij dezelfde vorm en kleur hanteren helpt niet mee. Eerder dit jaar reageerde Syntus door enkele aanpassingen aan het paaltje door te voeren die met het blote oog nauwelijks zichtbaar waren.

Inmiddels gaat Syntus alsnog overstag. In een brief aan het ROCOV Gelderland laat de vervoerder weten de paaltjes binnenkort volledig om te stickeren naar witte palen. Daarnaast heeft Syntus met Arriva afspraken gemaakt over het verplaatsen van het Arriva-paaltje, dat nu op een perron staat waar alleen een Syntus-trein stopt.

Rover en het ROCOV Gelderland zijn tevreden dat het onduidelijke overstappunt op station Zutphen binnenkort eindelijk wordt aangepakt.