Skip to main content

“Los treinproblemen tussen Almelo en Hardenberg op!”

thumb Lint in AlmeloDe afgelopen maanden is er sprake geweest van veel uitval op de verbinding Almelo-Mariënberg-Hardenberg. Regionale reizigersorganisaties Rocov Twente en Rocov Overijssel, waaronder Rover-afdeling West-Overijssel, hebben een ongevraagd advies opgesteld waarin zij de Provincie, Arriva en ProRail vragen de verantwoordelijkheid te nemen om deze problemen op te lossen.

Sinds de ingebruikname van de treindienst Almelo-Mariënberg-Hardenberg, waarbij de treinen doorrijden naar Hardenberg, zijn er onevenredig veel problemen op deze lijn. Reizigersorganisaties noemen de uitvoering van de dienstregeling “beneden de maat”. In een advies roepen zij provincie Overijssel, naast de vervoerder Arriva en ook ProRail, op haar verantwoordelijkheid te nemen om de structurele problemen op te lossen.

Oorzaak van de problemen ligt onder meer bij de treinen van Arriva: deze kunnen de snelheid niet aan waarmee gereden dient te worden. De dieseltreinen komen regelmatig krakend en piepend tot stilstand wanneer zij de vereiste snelheid rijden. Een ander probleem vormen de grote hoeveelheid storingen die ProRail op het traject niet onder controle krijgt.

De Rocovs vragen daarnaast om beter communicatie tijdens problemen. “Met de huidige gang van zaken en de gebrekkige communicatie staat de reiziger letterlijk in de kou zich af te vragen hoe hij zijn reis moet voortzetten”, staat in het advies te lezen.

Zie ook dit artikel op de website van Tubantia voor meer informatie.