Skip to main content

De Reiziger buitenlandspecial 2017 is verschenen

DR maart 2017De jaarlijkse buitenlandspecial van ons blad De Reiziger valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Wie geen abonnement heeft op De Reiziger maar zich wel graag wil verdiepen in de mogelijkheden met het internationale OV, kan het blad ook los bij ons bestellen.

Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Op vakantie met het openbaar vervoer
Ook dit jaar weer een uitneembaar katern boordevol tips, reiservaringen en praktische informatie – bijvoorbeeld over internationale bussen. De landen zijn alfabetisch gerangschikt, dus makkelijk te vinden. Met veel nieuwe tips en foto’s van lezers en redactie.

Verschil in reis en prijs
Wie een internationale treinreis gaat maken, koopt het kaartje waarschijnlijk vaak online. Anno 2017 zijn er meerdere boekingswebsites waar de treinreiziger uit kan kiezen. De websites zijn dan wel anders in het gebruik, maar zouden nagenoeg dezelfde reismogelijkheden moeten bieden. Wij namen de proef op de som.

Met een dagkaart op stap in 2017
Alle seizoenen zij n geschikt om er met het openbaar vervoer op uit te trekken. Dat kan voordelig met een dagkaart. Daarvan zijn er dit jaar weer een paar nieuwe, doordat in een aantal gebieden nieuwe vervoerders zijn gaan rijden. Zo zijn er in Friesland nu een aantal Arriva-dagkaarten die in de hele provincie geldig zijn. Maar het is niet alleen maar goed nieuws…

Verlaten spoor: La Petitie Ceinture
Bij Rover zien we treinen het liefst natuurlijk gewoon rijden. Toch gaat er een zekere romantiek uit van een overwoekerd spoor. In deze nieuwe rubriek nemen we een aantal verlaten spoorlijnen onder de loep. In deze editie: La Petitie Ceinture in Parijs. Groene ademruimte waar alles kan, of een kans voor een nieuwe verbinding?

Op Verkenning: van Eijsden naar Kanne
Eijsden is een prachtig beginpunt voor een wandeling over de natuurrijke Sint Pietersberg, langs het Albertkanaal met zijn grote sluizen, en het indrukwekkende vestingcomplex Eben Emael. De oorlogsgeschiedenis ligt hier voor het oprapen.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.