Skip to main content

Alle regionale dagkaarten 2017 op een rij

thumb Bus lenteHet voorjaar is op komst, een uitstekend moment om er een dagje met het OV op uit te trekken. Sinds de komst van de OV-chipkaart betekent dit voor de reiziger traditioneel het nodige vooronderzoek doen. Want ironisch genoeg bestaat er sinds de komst van "één kaart voor al het OV" juist een tal aan dagkaart(product)en. De meeste dagkaarten zijn alleen in een bepaalde regio en bij één vervoerder geldig en de gebruiksvoorwaarden zijn zeer verschillend. Het dagkaartenoverzicht van Rover helpt u bij het maken van een keuze.

Omdat in een aantal gebieden een andere vervoerder is gaan rijden, is er ook dit jaar weer het nodige veranderd in het aanbod van dagkaart(product)en. Zo is er met de komst van Arriva in Friesland nu een aantal dagkaarten die in de hele provincie geldig zijn. In Limburg, waar Arriva ook de nieuwe vervoerder is, zijn bijna alle dagkaarten in de hele provincie in de bus geldig. Het feit dat Arriva een dochter van de Deutsche Bahn is, heeft echter niet gezorgd voor minder ingewikkelde regelingen voor grensoverschrijdende buslijnen.

Afscheid hebben we dit jaar moeten nemen van de OV-Toerpas in Limburg. Ook kunnen de dagkaarten uit Groningen en Drenthe niet meer worden gebruikt in Friesland en andersom. Wel bieden provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland samen een nieuwe aantrekkelijke dagkaart voor één persoon voor € 10,00.

Tot slot is het Amsterdam & Region Travel Ticket dit jaar ook te koop in een twee- en driedaagse variant en bovendien nu ook bij NS in de trein geldig. Daarentegen schafte de Rotterdamse RET de twee- en driedaagse variant van haar dagkaart af. In Zeeland is het niet langer mogelijk om met twee 8-strippenkaarten van de Zeeuwse Strip onbeperkt door Zeeland te reizen.

Het dagkaartenoverzicht is te vinden op www.rover.nl/dagkaarten.