Skip to main content

Rover sluit zich aan bij Mobiliteitsalliantie

bussenRover heeft zich aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie. Dit nieuwe samenwerkingsverband in de mobiliteitsbranche werd, met de verkiezingen in het vooruitzicht, in december gelanceerd. Samen maken de deelnemers zich sterk voor meer investeringen in mobiliteit en verbeteringen van de bereikbaarheid.  

De Mobiliteitsalliantie is een uniek, breed samenwerkingsverband, dat werd geïnitieerd door ANWB, RAI Vereniging, TLN, NS, KNV, HTM, RET, GVB en Transdev vanuit een gedeeld gevoel van urgentie en met één gezamenlijk doel: Nederland vooruit helpen. Inmiddels hebben BOVAG, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), Reizigersvereniging Rover, MKB Infra, de Vereniging voor Zakelijk Rijders (VZR), Qbuzz, de Federatie voor Historische voertuigen (FEHAC) en de Fietsersbond zich bij de alliantie aangesloten.
Het recente aansluiten van deze zeven organisaties is een bijzondere mijlpaal voor de alliantie. Niet alleen wordt daarmee het maatschappelijk draagvlak versterkt, waarbij zowel de ondernemers als de (zakelijke) reiziger breed zijn vertegenwoordigd, maar bovenal is de uitbreiding een belangrijke versterking van de slagkracht richting de politiek. 

Manifest Vooruit!
De partijen binnen de Mobiliteitsalliantie pleiten voor een gezamenlijke, integrale lange termijn visie op mobiliteit. Ingericht vanuit het perspectief van de gebruiker, duurzaam, met aandacht voor alle modaliteiten en met optimale afstemming daartussen. Op 16 december 2016 werd het startschot van de Mobiliteitsalliantie gegeven, met de presentatie van het manifest Vooruit! dat nu door Rover is mede-ondertekend. 

Het Nationale Mobiliteitsdebat
Op 9 maart, minder dan een week voor de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert de alliantie ‘Het Nationale Mobiliteitsdebat’ in de Jaarbeurs in Utrecht. In dit debat, onder leiding van Rens de Jong (BNR), gaan Tweede Kamerleden tijdens meerdere debatrondes met elkaar, met de alliantiepartijen en de aanwezige gasten in discussie over de toekomst van de mobiliteit van Nederland.

Verdere uitbreiding en verdieping
In de komende weken werken de bondgenoten samen verder aan de verdieping en concretisering van het manifest Vooruit! Ook werkt de alliantie aan een politieke agenda en wordt ingezet op verdere verbreding met meer nieuwe partijen die samenwerking ten aanzien van bereikbaarheid, leefbaarheid en economische groei nastreven.

De komst van een nieuw kabinet is een uitgelezen moment om de toekomstvisie en oplossingen vanuit de sector onder de aandacht van politici te brengen. Keuzes voor de toekomst moeten nu gemaakt worden: de alliantiegenoten willen daarbij graag een gesprekspartner zijn. Hun boodschap is duidelijk: ‘mobiliteit moet en kan anders’. Het moet en kan duurzamer, slimmer, eerlijker, flexibeler en veiliger.