Skip to main content

NS verbetert vormgeving reisinformatieschermen

ReisinfoNS heeft per vandaag de vormgeving van actuele reisinformatie op perrons en in stations op diverse manieren verbeterd. Rover is al enkele jaren met NS in gesprek over het verbeteren van de schermen en is blij om te constateren dat NS veel suggesties heeft overgenomen.

De nieuwe opmaak is bijvoorbeeld te zien bij een verstoring waarbij de geplande eindbestemming van een trein niet kan worden bereikt. Niet langer is dan onderaan in het scherm de wijziging in blauwe tekst te zien, maar komt in rood prominent onder de geplande bestemming de zin te staan ‘Rijdt niet verder dan’, gevolgd door het nieuwe eindstation. Hierdoor worden reizigers duidelijker gewezen op een verandering in hun reis.

Verder worden voortaan meer tussengelegen stations in beeld gelaten op de perronschermen, in plaats van dat zij afwisselend getoond worden. Ook wordt vanaf nu de volledige naam van de eindbestemming getoond, dus geen ‘Schothorst’ meer maar netjes voluit ‘Amersfoort Schothorst’. Om een overdaad een “blauwe balkjes” te voorkomen wordt er minder informatie getoond over de volgende treinen die op het perron verwacht worden.

Net als in de NS-app worden op alle schermen eventuele vertragingsminuten voortaan aangegeven met rode cijfers en letters. Hierdoor worden reizigers meer attent gemaakt op een vertraging. En ook nieuw: op de schermen worden afwijkingen van het spoorboekje nu ook in het Engels weergegeven om reizigers die geen Nederlands spreken tegemoet te komen. Ook dit was een suggestie van Rover die nu is opgevolgd.

 

Voor   Na
thumb Reisinfo voor 1       Reisinfo na 1
     
Voor   Na
Reisinfo voor 2   Reisinfo na 2