Skip to main content

De Reiziger nummer 3 van 2017 is verschenen

DR 3 2017Ons blad De Reiziger nummer 3 (mei) van 2017 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Bart Schmeink (Connexxion): ‘Beter kijken naar de reiziger’
Nederland heeft heel snel een alomvattende mobiliteitsstrategie nodig, anders staat in 2020 alles stil – niet alleen het wegverkeer, maar ook de trein. Aldus Bart Schmeink, CEO van Transdev Nederland, dat sinds kort weer exclusief onder de merknaam Connexxion opereert. Hij heeft wel een paar ideeën!

Gemengde gevoelens in Limburg
Na groot tumult rondom het lekken van geheime bedrijfsinformatie naar NS-dochter Abellio ging de concessie Limburg uiteindelijk naar Arriva. Die naam zien we sinds afgelopen december op de Limburgse treinen en bussen. is Limburg gelukkig met het openbaar vervoer?

Op vakantie in Europa: met fiets en OV
Wie met fiets en OV op vakantie wil, moet wel een beetje van puzzelen houden. Maar onmogelijk is het zeker niet. Alhoewel enkele handige verbindingen inmiddels verdwenen, zijn er nog steeds verbindingen en treinen die voor fietsers goed bruikbaar zijn.

Meer treinen, langer onderweg
De stofwolken rond de NS-dienstregeling 2017 zijn nog niet opgetrokken of de volgende kwestie dient zich alweer aan. In de dienstregeling 2018 wordt de IC-tienminutendienst tussen Amsterdam en Eindhoven ingevoerd en gaan de sprinters tussen Utrecht en Houten Castellum in de drukste spitsrichting ook ongeveer om de tien minuten rijden. De consumentenorganisaties in het Locov gaven een kritisch advies.

Op Verkenning: de Betuwe bloeit!
We beginnen bij station Geldermalsen, wandelen door Tricht en komen dan terecht in de Betuwse bloesempracht. Vervolgens gaat het naar Oranjestad Buren, waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. En dan verder voorbij laagstambomen en langs de rivier de Linge weer naar het beginpunt.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.