Skip to main content

Volle treinen weer meer verspreid over het land

thumb Volmei2017 IC Utrecht Amsterdam CSIn april zagen we een opvallende stand van zaken in het Meldpunt Volle Treinen: de hele top 10 van meest genoemde volle treinen werd ingenomen door Intercity’s rond Amersfoort en Utrecht. In mei is dit beeld weer veranderd.

In mei kwamen er 1364 meldingen bij Rover binnen over overvolle treinen. Daarmee zet de daling door die wij ieder jaar in het voorjaar zien. Naar verwachting gaat het aantal meldingen de komende maanden verder afnemen in verband met vakantietijd en mooi fietsweer.

Nieuwkomers in de top 10 van meest beklaagde trajecten waren in mei de sprinter Zwolle – Groningen, Intercity Rotterdam – Dordrecht, Intercity Haarlem - Amsterdam en een oude bekende: de sprinter tussen Haarlem en Uitgeest. Daarnaast blijft het druk in de Intercity’s rond Amersfoort en Utrecht.

Opvallend is dat het aantal klachten over volle weekendtreinen weer is afgenomen. Was in april de zondag nog de vierde drukste dag van de week, in mei betreft slechts 2,9% van de binnengekomen meldingen de zondag. Traditioneel lagen de drukste dagen in mei weer op dinsdag, maandag en donderdag. NS is in april begonnen de drukste weekendtreinen te verlengen en dat lijkt nu resultaat te hebben. In weektreinen blijft het helaas soms afzien, 79.4% van de melders bij Rover wijt dit aan een te korte trein.

Volmei2017 IC Haarlem AmsterdamDe top 10 meest benoemde trajecten in het Meldpunt Volle Treinen in mei:

  1. Intercity Utrecht – Schiphol
  2. Intercity Amersfoort – Amsterdam
  3. Intercity Utrecht - Amsterdam
  4. Sprinter Zwolle - Groningen
  5. Intercity Rotterdam - Dordrecht
  6. Sprinter Haarlem - Uitgeest
  7. Intercity Amsterdam – Utrecht (- Arnhem)
  8. Intercity Haarlem – Amsterdam
  9. Sprinter Woerden – Breukelen - Amsterdam
  10. Intercity Amsterdam – Utrecht (-Den Bosch)

Alle klachten uit het meldpunt zijn aan de vervoerders doorgegeven.