Skip to main content

Ons blad De Reiziger nummer 4 (juli) is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 4 (juli) van 2017 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:   20170620 DR 17 4

Mobiliteit in beweging

Steden worden steeds groter en dorpen worden steeds kleiner. De manier waarop wij leven en reizen is in ontwikkeling maar het mobiliteitsbeleid staat al jaren stil. Tijd voor verandering, vindt Rover, dat hier haar toekomstvisie geeft op vervoer in stad en provincie.

Toekomstmogelijkheden voor het spoor

Begin april verscheen het rapport ‘Kiezen voor een goed spoor’, waarin in opdracht van het (vorige) kabinet een viertal toekomstmogelijkheden voor de inrichting van het spoor is uitgewerkt. Rover stelt tevreden vast dat veel van de eigen input is meegenomen.

Staan in de weekendspits

‘Staan in de spits hoort erbij,’ roept NS inmiddels al enkele jaren tegen reizigers die klagen over overvolle treinen. Nieuw dit jaar is dat zich in het weekend ook een soort spits begint af te tekenen. Een terugblik op het eerste kwartaal van 2017.

Op Verkenning: langs de Linie van Communicatie

Zeeuws Vlaanderen, het lijkt wel verder dan Limburg, Groningen of Den Helder. Er rijdt daar in ieder geval geen trein. Maar met een snelle bus uit Goes door de Westerscheldetunnel is het toch nog te doen. En voor sommige Belgen is het zelfs dichtbij!

Tips voor trips

De zomer staat weer voor de deur, het seizoen bij uitstek om er met het openbaar vervoer op uit te trekken en nieuwe streken te ontdekken. De redactie zet een paar leuke opties op een rij.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.