Skip to main content

FNV staakt vrijdag op station Arnhem

FNV Spoor zet de aangekondigde estafettestaking helaas door. Ditmaal wordt er op vrijdagochtend 23 juni tussen 05.00 uur en 10.00 uur gestaakt op station Arnhem. Mogelijk vertrekken er daardoor vanaf die locatie minder of geen treinen. Ook het treinverkeer vanuit Nijmegen kan last ondervinden. Reizigersperron

Aangezien de aankondiging nu zo kort vantevoren is, kunnen reizigers en NS en ProRail zich minder goed voorbereiden hierop. Mogelijk is er morgen dus meer overlast dan afgelopen maandag in Zwolle en Den Haag. De staking duurt ook een uur langer.

We herhalen hier nogmaals dat wij deze staking zeer betreuren en dat reizigers nodeloos de dupe worden hiervan. Wij zijn het niet eens met de argumenten van FNV om nu te gaan staken, zoals wij al eerder berichtten.

We raden reizigers aan om vantevoren de reisplanners te raadplegen om te kijken hoe het met de treinenloop gaat. Wie een klacht wil indienen bij FNV kan hier terecht.

Wij roepen beide partijen - FNV en NS - nogmaals op om met elkaar om de tafel te gaan en weer in gesprek te gaan. Desnoods met een neutrale bemiddelaar. Dat vinden wij meer in het belang van de reiziger dan deze stakingen.