Skip to main content

De Reiziger nummer 5 van 2017 is verschenen

DR 5 2017Ons blad De Reiziger nummer 5 (september) van 2017 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Elektrisch busvervoer in vele vormen

Het aantal elektrische bussen in Nederland neemt snel toe. In Eindhoven gaan er dit jaar 43 rijden, en vanaf december 100 in de concessie Amstelland-Meerlanden. Eind dit jaar rijden er in Nederland bijna 300 elektrische bussen. Daarvoor zijn wel de nodige aanpassingen nodig – en extra investeringen. En is elke elektrische bus wel echt emissievrij ?

De Noord-Zuidlijn en het stadsnet

Inmiddels is duidelijk welke gevolgen de opening van de Noord-Zuidlijn zal hebben voor het Amsterdamse stadsnet. Er vervallen nog al wat tramhaltes en de loopafstanden nemen toe; gelukkig blijven er wel drie lijnen rijden door de Leidse straat. Maar vanuit Noord gaan alle bussen eindigen bij metrostations in plaats van Amsterdam CS. Als dat maar goed gaat…

Even voorstellen: vier nieuwe bestuursleden

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van Rover werden maar liefst vier nieuwe bestuursleden gekozen. De jongste van het stel – Timo Dijkstra – komt uit de gelederen van Rover Jong. De overige drie – Willem Benschop, Marinus de Jong en Tymon de Weger – zijn al heel lang lid van Rover. Samen brengen ze heel veel deskundigheid en OV-enthousiasme mee.

Op Verkenning: Schokland, tussen -3,7 en -0,5m

We lopen dit keer van Nagele naar Schokland. Een eiland dat in de loop van zijn bestaan door zoveel rampspoed werd geteisterd dat het in 1859 op koninklijk bevel werd ontruimd.

En verder:

  • Stedentrip over de grens: Osnabrück
  • Het station: Ermelo
  • Verlaten spoor: de Vislijn

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.