Skip to main content

De Reiziger nummer 6 van 2017 is verschenen

DR 6 2017Ons blad De Reiziger nummer 6 (november) van 2017 is verschenen en valt één dezer dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

De buurtbus: niet zomaar een busje

Om te zorgen dat de buurtbus elke dag kan rijden moet er heel wat gebeuren. En hoe houden reizigers de vinger aan de pols, nu buurtbussen steeds belangrijker worden in het OV -netwerk? Kees van den Pol (Zeeland) en Ludolf Maat (Noord-Holland) zijn allebei actief in het buurtbuswezen en ook in Rover. Ze vertellen over hun ervaringen.

De OV-chipkaart kan beter!

Hoe zou de OV-chipkaart eruitzien als de gebruiker centraal stond in plaats van de vervoerders? Het expertisecentrum OV -betalen van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft presenteerde onlangs de resultaten van een zestal onderzoeken hiernaar. De studenten komen met veelbelovende ideeën!

Van taxibus naar gewone bus

Het komt niet vaak voor dat een gemeente zich zo intensief en ook in de praktijk met leerlingenvervoer bemoeit. Maar in de Zeeuwse gemeente Borsele worden leerlingen in het speciaal onderwijs op verschillende manieren gestimuleerd om niet met een taxibusje naar school te gaan, maar zelfstandig met het openbaar vervoer.

Op Verkenning: het Speulderbos

Als je middenin een Nederlands bos wordt neergezet, zul je meestal niet herkennen welk bos het is. Dat geldt niet voor het Speulderbos en het aangrenzende Sprielderbos: daar staan in oude bospercelen bomen met wel heel aparte vormen. Voor een bosbouwer matig, maar voor de wandelaar zeer aantrekkelijk!

En verder:

  • Stedentrip over de grens: Luik
  • Het station: Lelylaan
  • Verlaten spoor: de Westeifelbahn

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.