Skip to main content

Rover publiceert Handboek Reizigersinvloed

thumb handboek reizigersinspraak uitreiking eerste exemplaarRover heeft een nieuw Handboek Reizigersinvloed uitgegeven. Het boek is bedoeld als handreiking voor iedereen die zich inzet voor beter openbaar vervoer. Op 13 oktober heeft Rover-directeur Ineke van der Werf het eerste exemplaar aangeboden aan Ben Mouw, voorzitter van het Rocov Gelderland.

Het Handboek Reizigersinvloed staat boordevol informatie over allerlei aspecten van het openbaar vervoer en geeft inzicht hoe Rocov’s (platforms voor de reizigersinspraak over het OV in de regio) het beleid kunnen beïnvloeden. Rover vindt reizigersinspraak erg belangrijk en ondersteunt Rocov-leden met informatie en trainingen. Ervaringen met de verschillende trainingen en daarvoor ontwikkelde materialen zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor het nieuwe handboek. Naast de formele bevoegdheden van Rocov’s wordt in het boek ook ruim aandacht besteed aan informele beïnvloeding zoals lobbywerk. “Dit handboek behoort tot de standaarduitrusting van iedereen die zich inzet voor beter openbaar vervoer. Als introductie, ter inspiratie en als informatiebron”, aldus directeur Ineke van der Werf.

Auteur Marc Maartens heeft als onafhankelijk adviseur/publicist en als voormalig redacteur van onder meer OV-magazine ruime ervaring op het vlak van verkeers- en vervoerbeleid. Daarnaast is Maartens als docent betrokken bij de trainingen die Rover voor Rocov-leden organiseert.

Het Handboek Reizigersinvloed wordt toegezonden aan alle Rocov-leden en gedeputeerden. Belangstellenden kunnen het boek bestellen bij Rover voor €5 (inclusief verzendkosten), bestellen kan via deze pagina.