Skip to main content

Rover-Den Haag e.o. ziet onveilige situatie door gesloten poortjes

thumb Poortjes den haagRover-afdeling Den Haag e.o. maakt zich zorgen om de poortjes die in december op station Den Haag Centraal gaan sluiten. Er is bij de sporen 8 en 9 te weinig ruimte om grote aantallen reizigers op een veilige manier te kunnen verwerken, schrijft de Rover-afdeling in een brief aan gemeente Den Haag.

De afgelopen maanden zijn er poortjes geplaatst voor de perrons op station Den Haag Centraal, in december moeten deze worden gesloten. Rover-afdeling Den Haag e.o. telt 34 toegangspoortjes voor de sporen 1 t/m 7. Een schril contrast met de slechts 8 poortjes op het perron waar de sporen 8 en 9 op uitkomen.

Met gesloten poortjes ontstaat er het risico van filevorming van uitgaande reizigers wanneer een trein het station op de sporen 8 en 9 is binnengelopen, vreest de Rover-afdeling: “Dat doet zich in ieder geval voor in de drukke uren in de ochtend en middag en indien twee treinen op de sporen 8 en 9 tegelijkertijd aankomen. Omdat de ruimte op het perron van deze sporen beperkt is om grote aantallen reizigers te verwerken komt de veiligheid van reizigers in het geding”.

Rover-afdeling Den Haag e.o. gaat het probleem met NS en ProRail bespreken en roept nu ook hulp van de gemeente in. De Rover-afdeling stelt voor een doorgang te maken tussen de sporen 7 en 8 zodat reizigers ook in- en uit kunnen checken bij de poortjes die toegang geven tot perrons van de sporen 1 tot en met 7. Op langere termijn zou een structurele oplossing nodig zijn om de toegang naar het perron van de sporen 8 en 9 te verruimen.