Skip to main content

Rover-Den Haag wil verbinding en P+R Binckhorst

Randstadrail in Den HaagRover-Den Haag e.o. baalt ervan dat er geen gehoord wordt gegeven aan een motie om een P+R-lokatie aan te leggen in de Binckhorst. De bereikbaarheid van dit nieuwe stadsdeel moet meer prioriteit krijgen, schrijft de Rover-afdeling in een brief aan de wethouder.

Ondanks een motie over dit onderwerp, is de Haagse wethouder van mening dat het nieuwe stadsdeel Binckhorst geen P+R-terrein nodig heeft vanwege de ligging dieper in het stedelijk gebied. In plaats daarvan worden de P+R-lokaties beperkt tot locaties in de omgeving van de A4/A12 zoals Hoornwijck, Forepark en Ypenburg.

Rover-Den Haag e.o. wijst erop dat er vanaf de gekozen lokaties altijd moet worden overgestapt naar een populaire bestemming als Scheveningen. De Rover-afdeling wil niet alleen een P+R-plaats bij de Binckhorst maar ook ontsluiting met een hoogwaardige regionale RandstadRailverbinding.

“De mededeling dat op korte termijn geen zicht  is op ontsluiting van de Binckhorst door een tram- of RandstadRailverbinding vinden wij zorgelijk. Ons inziens dient de stedenbouwkundige herontwikkeling samen te gaan met de ruimtelijke ontwikkeling voor de mobiliteit in de Binckhorst”, schrijft Rover-Den Haag aan de wethouder. “De aanleg van de Rotterdamse baan is in volle gang. De ontsluiting met een hoogwaardige RandstadRailverbinding kan niet achter blijven. Daar zou prioriteit aan moeten worden gegeven”.