Skip to main content

Let op: valse mail in omloop

Mail ontvangen van Rover over een saldo-teruggave op de OV-chipkaart? Klik niet op de links en verwijder het bericht! Het gaat om valse mail.

Er gaan diverse mails in omloop met de titels ‘Je saldo is teruggestort op je OV-chipkaart’ en ‘Je OV-jaarkaart staat klaar voor gebruik’. De mails zouden afkomstig zijn van ‘Stichting Rover’ en spelen in op de actie ‘Jouw geld telt’, waarmee Translink reizigers oproept om gratis het restsaldo van hun OV-chipkaart te claimen.

Rover geeft geen OV-chipkaarten uit en beheert geen saldo, wij zullen dus nooit dergelijke mail sturen. Bovendien is Rover een vereniging, geen stichting. Reizigers die de mail niet als nep herkennen lopen echter het gevaar om kwaadaardige software te installeren of persoonlijke gegevens prijs te geven aan kwaadwillenden. Klik dus geen links in de email aan en verwijder deze van de computer. Zie ook op de website van de Klantenservice OV-chipkaart deze tips om een valse mail te herkennen

Heeft iemand geprobeerd u op te lichten? Meld dit dan bij de Fraudehelpdesk. Heeft iemand uw gegevens in handen gekregen? Doe hiervan dan aangifte bij de politie.

Voorbeeld van de nepmail:

phishingmail