Skip to main content

Rover opent meldpunt dienstregeling 2018

thumb sprinter brug zanderijvaart sneeuw kleinRover heeft een meldpunt geopend waar reizigers hun ervaringen met de nieuwe dienstregeling kunnen delen. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom.

Zoals ieder jaar betekent de nieuwe dienstregeling voor veel reizigers een verbetering, maar voor andere reizigers juist een verslechtering. Dit jaar gaan er meer treinen rijden en een aantal verbindingen wordt sneller. De grootste aanwinst is de Intercity die iedere tien minuten op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven gaat rijden. Deze tienminutentrein komt echter met een hoge prijs: veel sprinterverbindingen verslechteren juist om ruimte te kunnen maken voor de hoogfrequente Intercity.

Rover ontving de afgelopen dagen 185 klachten over de nieuwe dienstregeling. Het gaat hierbij vooral om slechtere aansluitingen in onder meer Hoorn en Tiel en langere reistijd voor Sprinter-reizigers. Ook komen er klachten binnen uit Meppel, Steenwijk en Friesland over een slechtere verbinding met de Randstad.

Rover opent het meldpunt dienstregeling 2018 om ervaringen met de nieuwe dienstregeling in kaart te brengen. Rover benadrukt dat zowel klachten als complimenten bij het meldpunt welkom zijn. Het meldpunt is te vinden via www.rover.nl/dienstregeling2018