Skip to main content

De Reiziger nummer 3 van 2018 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 3 (mei) van 2018 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

‘De bus kan veel meer dan we 10 jaar geleden dachten’

Groningen kreeg geen tram, maar de noordelijke regio kreeg wel beter OV. Jan van Selm, voormalig directeur OV Bureau Groningen Drenthe, kijkt in een interview terug en vooruit. ‘Mobility as a Service is geen vervanging voor, maar een aanvulling op het OV.’

Met de fiets in de trein Europa in!

De fiets mee in de trein op vakantie: ook dit jaar kan het weer. Naast enkele verslechteringen is er veel goed nieuws: een ICE mét fi etsplaatsen, méér en snellere tGV’s met fietsplaatsen tussen Lille en Parijs en van Parijs naar Bretagne en het Franse zuidwesten. Nieuw is ook de regionale trein van Hengelo naar Bielefeld.

Meer R-net, AML-flex en elektrisch

Dit zijn toch wel drie in het oog springende zaken als het gaat om het ‘nieuwe’ busvervoer in de regio Haarlemmermeer, Amstelveen en uithoorn. Is dit het OV-model van de toekomst? Daarvan is niet iedereen overtuigd.

Niet te begrijpen: poortjesdoolhof

Stations zijn niet altijd gebouwd om ze op een handige manier af te sluiten met poortjes. En toch komen die poortjes er. Als nieuwste toevoeging op het lijstje met poortjesproblemen blijken sommige poortjes extra duur om te passeren.

Op Verkenning: een mozaïek van heggen

In Cuijk begint een wandeling langs de fameuze Maasheggen in Oost-Brabant. Verder komt er langs het voormalige Duitse lijntje de nodige spoor- en oorlogsgeschiedenis voorbij . Van koningen, tsaren en diplomaten tot zeven raadsleden die nog in boomvorm zijn terug te vinden.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap

Vereniging