Skip to main content

De Reiziger nummer 4 van 2018 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 4 (juni) van 2018 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

OV-fiets: glanzende toekomst voor simpele doortrapper

De groei van het gebruik van de OV-fiets lij kt niet te stuiten. Vorig jaar plaatste NS 6.000 nieuwe rijwielen bij stations en andere uitgiftepunten, dit jaar komt er eenzelfde aantal bij. Om het uitlenen en terugbrengen van steeds meer fietsen vlot te laten verlopen, wil NS nieuwe technologie gaan toepassen. Kan de OV-fiets nog beter?

Tips voor binnenlandse trips

De zomer staat weer voor de deur. Het seizoen bij uitstek om er per OV op uit te trekken en nieuwe streken te ontdekken. De redactie van De Reiziger zette wat leuke opties op een rij. Van het NZH-museum in Haarlem, via de Zeeuwse ringdorpen, door kunstzinnig Meppel tot in Boekenstad Bredevoort. Veel plezier!

Mobiliteit als dienst: de ondergang van het OV?

In de mobiliteitswereld valt tegenwoordig vaak het woord MaaS , wat staat voor Mobility as a Service. Mobiliteit als een dienst, niet als iets wat je bezit in de vorm van een auto of fiets. Waar gaat het bij MaaS over? Waarom is het ontstaan, en wat hebben we er als OV-gebruikers mee te maken? We vroegen het aan Sjoerd de Jongh van Y-logic.

Op Verkenning in Taartpunt en Zodden

Op de grens van Noord-Holland en Utrecht ligt een uitgestrekt veenweidegebied. Het mooie is dat daar een paar mooie graspaden dwars doorheen gaan. We volgen het Vredevoetpad en het Bert Bospad.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging