Skip to main content

De Reiziger nummer 5 van 2018 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 5 (september) van 2018 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Walter Etty: ‘Beter inspelen op veranderende rol OV en reiziger’

In de vorige De Reiziger blikte Arriën Kruyt terug op zijn Rover-voorzitterschap. In dit nummer dus de hoogste tijd voor een nadere kennismaking met Arriëns opvolger Walter Etty. Een gesprek met een man voor wie het OV-glas vooral halfvol is en die van aanpakken houdt. ‘Veranderen is niet een kwestie van nota’s schrijven, het is vooral dingen proberen.’

Meningen verdeeld over spoorlijn Almelo - Groningen

Laat weer rechtstreekse treinen rijden van Almelo naar Groningen en terug! Die oproep doen al ruim 3.000 ondertekenaars van een petitie met die strekking. Ook Rover-Drenthe is warm voorstander – maar de collega’s in West-overijssel zien er niets in.

Smart Public Transport Lab bestudeert de toekomst van het OV

Kan wetenschappelijke kennis van OV-ontwikkelingen helpen om de impact van toekomstige veranderingen te verkennen? Dat zal blijken bij de diverse projecten die het Delftse Smart public Transport Lab in uitvoering heeft. Niels van Oort, oud-Roverlid en één van de initiatiefnemers, vertelt wat het lab zou kunnen betekenen.

Op Verkenning: Motte Montferland in het Bergherbos

Deze keer een wandeling langs het Duitse Hochelten en door het zuidelijk deel van het Montferland. De nabijheid van Duitsland heeft door de geschiedenis heen de nodige dynamiek opgeleverd – van grenscorrecties tot de Eltener Butternacht...

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging