Skip to main content

De Reiziger nummer 6 van 2018 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 6 (november) van 2018 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze extra dikke editie onder meer de volgende onderwerpen:

23 jaar Rover: een terugblik

Na 23 jaar Rover, waarvan de laatste 10 jaar als directeur, vertrok Ineke van der Werf eind september naar een nieuwe werkplek. Het aangewezen moment voor een terugblikkend interview, vond de redactie van De Reiziger – waarbij Ineke gelukkig wel betrokken blijft als vrij williger. Met veel mooie foto’s!

Tien jaar OV loket: volwassen relatie met vervoerders

Het OV loket begon in 2008 met een stevig signaal: vervoerders moeten méér samenwerken. Meer samenwerking in het belang van de reizigers is nog steeds een belangrijke aanbeveling. In tien jaar is best veel bereikt, zegt Annemarie den Toom, hoofd OV loket.

Keuzes rond Amsterdam Centraal en Zuid

Amsterdam Centraal krijgt minder maar bredere perrons, een bredere oostelijke voetgangerstunnel en een ongelijkvloerse spoorkruising. Station Zuid krijgt een derde perron met twee extra sporen en een tweede voetgangersonderdoorgang. Daarmee kan de groei van het spoorvervoer enige tijd worden opgevangen. Maar voor hoe lang?

Op Verkenning: de Biesbosch, landschap in beweging

Op de kaart ziet de Biesbosch er prachtig uit. Overwegend water, bos en moeras. Het gebied is vooral toegankelijk via het water, maar kan een wandelaar hier ook aan zijn trekken komen?

Verder: veranderingen in Duitse kaartjes, hoe flex is NS Flex, kijk eens uit het raam, verlaten spoor en nog meer!

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging