Skip to main content

De Reiziger nummer 3 van 2019 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 3 (mei) van 2019 is verschenen. Dit nummer heeft als thema ‘het OV van de toekomst’. Binnenkort valt het blad (digitaal of per post) bij onze leden op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

‘Als het eerder klaar is dan 2040 gaat de champagne open!’

Een voor iedereen aantrekkelijk en betaalbaar OV, zowel in de steden als in de regio. Dat wil staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) realiseren met haar Contourennota Toekomstbeeld OV 2040. Daarbij horen snellere internationale verbindingen. Lees meer in het interview!

Het OV van de toekomst

Na de aftrap van de staatssecretaris zoomen we verder in op de toekomst van het OV. Eerst komt het Nedernet aan bod: het beeld dat Arcadis schetste voor ‘Holland City’. Dan de opvolger van de OV -chipkaart en de eisen die Rover eraan stelt. Tot slot een blik op zelfrijdende busjes met de nieuwe ‘Berlijntrein’ als extraatje.

Wat gaan we kiezen in de Europese verkiezingen?

Op 23 mei kunnen we opnieuw naar de stembus; na de provincie en de waterschappen gaat het nu om Europa. Wat valt er te kiezen als het gaat over duurzame mobiliteit? In dit blad een overzicht van passages uit de Europese verkiezingsprogramma’s van 8 partijen.

Op Verkenning: over tiendwagen en kades

Net voorbij Haastrecht stappen we uit de bus en lopen dan al bijna gelijk door het groen. Al snel lopen we kilometers over het gras van de tiendwegen en de kades. En dat in de provincie met de meeste inwoners en ook met de hoogste bevolkingsdichtheid. De Krimperwaard heeft juist een heel hoge ‘tiendwegdichtheid’!

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging