Skip to main content
Reizigers bij de bushalte

Rover zoekt een algemeen bestuurslid

Zet jij je graag in voor duurzame mobiliteit? Heb je ideeën over het openbaar vervoer in Nederland en over de grens? Of heb je ervaring of interesse in het stevig opbouwen van een vereniging met leden en vrijwilligers? Dit alles kun je prima kwijt in een bestuursfunctie bij Reizigersvereniging Rover.

Over ons
Wij behartigen al sinds 1971 de belangen van reizigers in het openbaar vervoer. Dit doen we met een team van beleidsmedewerkers, vrijwilligerscoördinatoren en ondersteuners op het landelijk kantoor. Maar ook met een actieve groep van zo’n 200 vrijwilligers die zich regionaal en landelijk buigen over vervoerplannen, dienstregelingen en toekomstvisies op het gebied van mobiliteit. Gezamenlijk hebben we al veel mogen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van de invoering van spitsheffing in 2023. Of aan de succesvolle campagne ‘Red mijn lijn’ waarmee we in 2023 meerdere buslijnen van opheffing wisten te redden.

In 2022 hebben we onze visie vernieuwd en verbreed. We zien dat veel reizigers bewust kiezen voor het OV vanuit duurzaamheidsoogpunt. Ook speelt deelmobiliteit een steeds grotere rol in het aanbod voor reizigers. Daarom richt Rover zich niet meer alleen op de trein, tram en bus maar houden we ons ook bezig met deelsystemen, Mobility as a Service en duurzaamheidsinitiatieven.

De vereniging heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld, voor de komende jaren staat het laten groeien van de vereniging als belangrijk doel, naast uiteraard het behalen van de inhoudelijk missie, duurzame gedeelde mobiliteit voor iedereen

Wat houdt een bestuursfunctie in?
Het bestuur van Rover bestaat uit een gemêleerd gezelschap uit allerlei achtergronden. Denk hierbij aan OV-expertise, politiek, fondsenwerving en infrastructuur. Het bestuur draagt verantwoording af aan de Algemene Leden Vergadering en zet de kaders waarbinnen het landelijke kantoor werkt. Zij treden op als werkgever van de directeur en houdt toezicht op diens werk. Daarnaast houden ze zich bezig met de ondersteuning van de directeur en het kantoorpersoneel, bijvoorbeeld door te adviseren rondom beleidsvraagstukken. Of door zelf aan de slag te gaan met de groei van de vereniging.

Wij vragen dat:

  • Je affiniteit hebt met het openbaar vervoer
  • Je bestuurlijke ervaring hebt of wil ontwikkelen
  • Je beleid kunt beoordelen en stroomlijnen
  • Je actief wil bijdrage aan het verbeteren van duurzame gedeelde mobiliteit
  • Je de vereniging klaar wil maken voor de toekomst

Spreekt bovenstaande je aan dan komen we graag met je in contact. Stuur je motivatie en eventueel een cv op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vereniging