Skip to main content

Rover verrast door mogelijke weigering van Interrail op de ICE

Rover heeft NS International om opheldering gevraagd nadat bekend werd gemaakt dat Interrail-houders deze zomer geen gebruik mogen maken van de meeste ICE-treinen naar Duitsland. Rover wil een betere oplossing om de drukte in de ICE te reguleren en vraagt reizigers om mee te denken.

Eerder deze week liet NS International weten dat Interrail-houders niet welkom zijn op alle ICE-treinen die van 17 juni tot en met 18 augustus 2023 tussen 06:00 en 16:00 uur uit Nederland vertrekken. Dit terwijl veel Interrail-passen voor komende zomer al zijn verkocht en meerdere Interrailers zelfs al de ICE gereserveerd hebben. Rover trok bij NS International aan de bel over deze radicale, klantonvriendelijke maatregel.

NS International heeft Rover laten weten dat de berichtgeving voorbarig was maar wel wordt nagedacht over een oplossing voor de te drukke ICE-treinen. Omdat reserveren voor Interrail niet verplicht is, kwamen vorige zomer regelmatig meer reizigers dan gepland op de ICE af. Verschillende ICE-treinen reden daarom de stations van Utrecht en Arnhem voorbij doordat de treinen al vol zaten. Reiziger op deze stations werden daardoor verrast en kregen te maken met langere reistijden.

Rover was afgelopen zomer niet te spreken over de oplossing van NS International. Reizigers moeten er vanuit gaan dat treinen waarvoor zij een ticket hebben gekocht rijden en dat zij mee kunnen. Rover vroeg destijds reizigers kosteloos hun trein te laten omboeken. Ook vraagt Rover haast te maken met het uitbreiden van de hoeveelheid treinen en materieel. Het is onbegrijpelijk dat de jarenlange groei op de verbinding niet heeft geleid tot hogere frequenties of treinen door andere vervoerders. Nu dreigt de verbinding ten onder te gaan aan zijn eigen succes. 

Denk met ons mee

Het weren van Interrailers uit de ICE is onwenselijk, maar een herhaling van afgelopen zomer moeten we ook voorkomen. Hoe gaan we de impasse doorbreken? Rover roept reizigers op zich te laten horen en ideeën te melden via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Internationaal