Skip to main content

Rover-afdeling luidt noodklok over fietsenstalling Lammenschans

Rover-afdeling Holland Rijnland maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van station Leiden Lammenschans voor fietsers. Dat schrijft de Rover-afdeling in een brief aan de gemeenteraad van Leiden.

Station Leiden Lammenschans is voor bijna de helft van de Leidenaren het dichtstbijzijnde Intercity-station en daarnaast ook voor bewoners van Zoeterwoude en Leiderdorp de beste verbinding naar een groot deel van het land. Het station is per auto goed bereikbaar maar het veilig stallen van een fiets is vrijwel onmogelijk geworden, constateert Rover Holland Rijnland. De bewaakte fietsenstalling is onlangs gesloten  en fietsenrekken vertonen een gestage verloedering.

“Op een gewone werkdag, dinsdag 18 september om 09.30uur, staan er in totaal bijna 1.000 fietsen rond het gehele station waarvan 1/3 noodgedwongen buiten de fietsrekken staat”, schrijft de Rover-afdeling aan de gemeenteraad. “Zo’n 300 fietsen staan naast de fietsenstalling verspreid over het gehele stationsplein op looppaden, tegen muurtjes, tegen bomen en lantaarnpalen. Bij de eerstvolgende storm vallen fietsen over elkaar met veel schade en chaos tot gevolg”.

Rover Holland Rijnland wil een uitbreiding van de fietsenstalling met minimaal 300 fietsenklemmen. In afwachting van het vernieuwde stationsplein zou de bewaakte fietsenstalling heropend kunnen worden. Ook vraagt Rover om het verwijderen van weesfietsen en herstellen van kapotte fietsklemmen.

Politiek en lobby, Fiets, Stations en haltes, Holland-Rijnland, Afdelingsnieuws