Skip to main content

Symposium ‘Reizen tot in de haarvaten’ in Utrecht

De toekomst van de minder drukke lijnen in het OV staat centraal tijdens het symposium ‘Reizen tot in de haarvaten’ dat op vrijdagmiddag 16 november plaatsvindt in Utrecht. Deze bijeenkomst is het vervolg op het symposium ‘Vervoer in de buurt’, dat op 23 juni 2017 werd gehouden in Zeist.

De vraag naar OV naar de grotere steden stijgt. Voor minder druk bezette lijnen blijft dan minder geld over. De laatste jaren zijn er heel veel nieuwe vormen van kleinschalig vervoer ontstaan, variërend van de bekende buurtbus tot belbussen en deeltaxi’s, vooral bedoeld voor groepen reizigers die moeilijk de (langere) afstand naar de haltes van de drukke lijnen kunnen afleggen. Hierdoor dreigt versnippering in het OV en onduidelijkheid voor de reiziger.

Vorig jaar werd het onderwerp door deskundigen besproken op een Rover-bijeenkomst in Zeist. Omdat er nog veel meer over dit onderwerp te zeggen valt, organiseert Rover nu dit vervolg. Er zal onder meer worden gesproken door Carola Prins (CROW Collectief Vervoer), Conny Kooyman (directeur LFB Nederland en beleidsmedewerker Ieder(in)) en Erwin Stoker (programmamanager OV-ontwikkeling OV-bureau Groningen Drenthe). Rover biedt deze middag tien reizigerseisen aan om het openbaar vervoer tot in de haarvaten duidelijk en toegankelijk te houden.

Het symposium vindt plaats op vrijdagmiddag 16 november vanaf 13:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur) in Rijnsweerd. Deelname is gratis, aanmelden kan via onderstaand formulier. Deelnemers ontvangen circa een week vooraf het definitieve programma en routebeschrijving.

Symposium